Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Advert
Advert

Özel Güvenlik Görevlileri İş Güvencesi Şehit ve Gazilik Ünvanı İstiyor

19 yıldır toplumun huzur ve güveninin sağlanmasında kolluk kuvvetleri ile sırt sırta çalışan özel güvenlik görevlileri, iş güvencesi şehit ve gazi unvanı istiyor

19 yıldır toplumun huzur

Türkiye Sağlık-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkan Yardımcısı Muhammet Ali Tatlıgül, yaptığı basın açıklaması ile Özel Güvenlik Günü ve haftasını kutladı. Tatlıgül açıklamasında şu ifadelere verdi:

‘19. YIL GURURU’

Kamu düzeni ve halkımızın güvenliği için 19 yıl önce hayatımıza giren özel güvenlik görevlileri 19 yılda büyük bir ivme kazanmış ve toplumsallaşan bir meslek haline gelmiştir. Bu mesleği icra eden özel güvenlik görevlilerinin artık polis haftası, hemşireler günü, öğretmenler günü gibi bir özel günleri vardır.  2004 yılında yayınlanan 5188 sayılı ‘Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik’ yasasının Resmi Gazete’de yayınlanmasının 19. yıl dönümünde bizler de Özel Güvenlik Görevlileri Günü ve Haftasını kutluyoruz. Kocaeli Sağlık-iş Şube yönetimi olarak görevi başındaki ve aktif olarak olarak görev yapan arkadaşlarımızın bu özel gününü kutlarken onların adına kamuoyuna sesleniyoruz.

‘AYRIMCILIK YAPILIYOR’

Özel Güvenlik Görevlileri; büyük fedakârlık, sabır, cesaret ve kahramanlıkla görev alanlarında aziz milletimizin barış ve emniyet içinde yaşaması için üstün bir görev anlayışı ile hizmet vermektedir. Birilerinin ‘oturarak para kazanıyorlar söylemine göre’ değil tehdit, şiddet, yaralanma işsiz kalma ve hayatını kaybetme riskini bilerek ve göze alarak görev yapmaktadırlar. Tüm bunları yaparken ne yazıkki bir engel ile karşılaşmaktadırlar. Özel Güvenlik görevlisi belirli kanunlar ve şartlar nezdinde Güvenlik Kimlik kartına sahip olabilmektedir ve hiçbir kamu görevlisine uygulanmayan 5 yılda bir yenileme sürecine tabi tutulmaktadır, bu zaten başlı başına bir yanlıştır. Başka bir kamu görevlisinde bu uygulama yok iken güvenliğe yapılması ayrımcılıktır. Yenileme maddi bir kayıptır. Bunun yerine yekililer tarafından güncel eğitimler verilebilir.

‘İŞSİZ KALMA RİSKİ VAR’

Asıl sorun ise görevi başında yaşadığı haklı ya da haksız bir adli yargılamayla alacağı 1 yıl üstü ceza ile kimlik kartı iptal edilmektedir. Bu uygulama, kamu görevlisi olarak görev yapan özel güvenlik görevlileri için yanlış olduğu kadar işsiz kalması adına da risktir. Düşünün, yetki verdiğiniz Kamu güvenliğini sağlayacaksın dediniz kişinin kendi güvencesi yok. Güvenlik görevlisi işsiz kalma riski ile görevini ne kadar sağlıklı yapabileceğini siz düşünün belki anlarsınız. Böyle bir ceza şekli polis, asker kamu görevlilerinde yok iken neden özel güvenlik? Özel güvenlik görevlileri de görev esnasında kendine ya da kendisinin işlediği bir suçta kanuna göre kamu görevlisi olarak yargılamaktadır buna göre ayrım yapılmamalıdır. Özel Güvenlik görevlisi kimliğini de kamu görevi için kullanmıyor mu? Bu yanlıştan acilen dönülmelidir. Güvenliğin işini yetkilerini kısıtlayan tüm maddeler gelişen teknoloji ve artan suç oranlarına göre tekrar düzenlenmesi kaçınılmaz bir gerçektir.

‘ŞEHİT VE GAZİ SAYILMALI’

Güvenlik anlayışı en az sağlığımız kadar önemlidir ve hafife alınmamalıdır. Konutlarımızda, çocuğumuzun okulunda, hastanede, bankada aklınıza gelen her yerde özel güvenlik görevlileri vardır. Özel güvenlik görevlileri de 19 yıldır toplumsal huzur ve güven ortamının sağlanmasında genel kolluk kuvvetlerimiz ve polis teşkilatımız ile birlikte omuz omuza görev yapmaktadır 19 yıllık süre içerisinde hukukun üstünlüğünün insan haklarına saygıyı ve demokratik toplum düzeninin sağlanması görevini kedisine ilke edinen, yasalarla tanınmış görevini sadakatle gece-gündüz fedakârca yerine getiren özel güvenlik görevlileri, halkımızın hizmetinde olmaya devam edecektir. Bu yüzden görevleri başında hayatını kaybedenler kanunlar nezdinde ‘şehit’, yaralananlar ise ‘gazi’ sayılmalıdır. Canı pahasına görev yapan özel güvenlik görevlilerinin yılda bir defa hatırlanması ve hak ettikleri itibarı kazanması için gerekli adımlar atılmalıdır. Türkiye Sağlık- İş Sendikası Kocaeli şubesi olarak sağlık konusunda ve toplumda huzurun sağlanmasında ve kamu düzeninin korunmasında gece gündüz görev yapan üyelerimizin ve 350 bin özel güvenlik görevlisinin 26 Haziran Özel Güvenlik Günü ve Haftasını kutlar mutlu ve sağlıklı bayramlar dileriz.

meritking giriş kingroyal giriş