Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Advert
Advert

Asgari ücret mesaisi başladı! İşte Temmuz 2023 zammı için konuşulan oran

Gözler asgari ücrete uygulanacak artışta! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni Kabine’nin ilk toplantısının ardından asgari ücret zammının belirlenmesi için çalışmaların başlayacağını duyurdu.

Gözler asgari ücrete uygulanacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı seçim döneminde asgari ücretliye, memura ve emekliye verdiği sözleri hayata geçirmek için kolları sıvadı. Peki memur maaşı ve emekli aylıklarında artışlar ne kadar olacak?

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, katıldığı canlı yayında temmuz ayında yapılması beklenen memur-emekli maaşı ve asgari ücret zammıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“İlk yapacağımız işlemlerden biri asgari ücretle ve memur maaşları ile ilgili düzenlemeleri meclise getirmek” diyen Akbaşoğlu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Çalışma Bakanlığımızın ve Maliye Bakanlığımızın, bu konuda teknik yönde yaptıkları çalışmalar söz konusu. Toplu sözleşmeler çerçevesinde ortaya çıkan bir oran var. Enflasyon oranının dikkate alınması söz konusu. Bir de refah payını da buraya ilave ediyoruz ve o çerçevede oluşacak oran memur maaşlarına yansıtılacak.

Asgari ücretle ilgili ve en düşük memur maaşının 22 bin TL olması ile ilgili kanun teklifimizi hemen komisyonlar oluşur oluşmaz ortaya koyacağız. Haziran ayının da enflasyonunun ortaya çıkması lazım. 6 aylık dönemdeki enflasyon oranını ve refah farkını beraber değerlendirmemiz gerekiyor.

İnsanlarımız beklentisi mutlaka karşılanacak. Alım gücü esastır. Alım gücümüzü artıracak, çalışanlarımızı memnun edecek bir yaklaşımı hep beraber bir ay içerisinde görmüş olacağız”

Akbaşoğlu, emekli maaşlarının erken ödenmesi konusunda ise, “Bayramdan önce de hem ikramiyelerin hem de maaşların verilmesi konusunda çalışmalar söz konusu” dedi.

meritking giriş kingroyal giriş