Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Advert
Advert

Toplu İş Sözleşmesinde Bir İlk Gerçekleşti

Güvenlik-İş Sendikası  ile PTT PAL Para Lojistik ve Özel Güvenlik Hizmetleri A.Ş arasında başlayan işletme düzeyi 3. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, 31.01.2024 tarihinde yapılan son toplantı neticesinde anlaşma ile sonuçlandı.

Güvenlik-İş Sendikası  ile PTT PAL

Güvenlik-İş Sendikası  ile PTT PAL Para Lojistik ve Özel Güvenlik Hizmetleri A.Ş arasında başlayan işletme düzeyi 3. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, 31.01.2024 tarihinde yapılan son toplantı neticesinde anlaşma ile sonuçlandı.

Toplu iş sözleşmesine  •26 Haziran Özel Güvenlik Günü ve Haftası’nda Güvenlik-İş Sendikası üyesi işçilere net 250,00-TL ödenir. maddesi eklenerek bir ilk yaşandı.Buna göre kurumda çalışan özel güvenlik görevlilerine 26 Haziran Özel Güvenlik Haftası nedeniyle 250 TL Net ücret ödenecek, Güvenlik İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı,haber sitemize yapmış olduğu açıklamada; Sendika olarak bir ilki başardık, 26 Haziran Özel Güvenlik Günü ve Haftası’nda özel güvenlik görevlisi üyelerimize özel gün anlamı ile ilgili ücret kazanımı elde ettik, bu sektörde ilk olan bir durum bu miktarı da arttırmak ve diğer kurumlardaki toplu iş sözleşmelerimizin maddelerine eklemek için sendika olarak çalışmalarımız devam ediyor dedi.

İmza Törenine Güvenlik-İş Genel Başkanı Ömer ÇAĞIRICI, Genel Başkan Yardımcıları Ahmet DURCUK, Fevzi KARATAŞ, Sendikanın Toplu İş Sözleşmesi Müdürü Murat KEKLİK, TİS Uzmanı Deniz Can,  PTT PAL  Genel Müdürü  Cihan AYDOĞAN, Genel Müdür Yardımcısı  Salih TAŞCI katıldı.

Güvenlik-İş Sendikası ile PTT PAL Para Lojistik ve Özel Güvenlik Hizmetleri AŞ arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde; üyelerin ücret memnuniyetinin sağlanması ve en iyi ücret dengelemesi yapmak prensibiyle hareket edilmiştir.

İmzalanan toplu iş sözleşmesinin süresi 36 aylık olup 01.01.2024’den 31.12.2026’a kadar geçerli olmak üzere imzalanmıştır. 

Güvenlik İş Sendikası Genel Başkanı Ömer ÇAĞIRICI imza töreninde yaptığı konuşmada, üçüncü dönem PTT Para Lojistik ve Özel Güvenlik Hizmetleri A.Ş’de toplu iş sözleşmesini masada sonuçlandırmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. ÇAĞIRICI, sendika olarak özel güvenlik görevlisi üyelerimizin haklarını korumak, uygun çalışma koşulları sağlamak ve özel güvenlik mesleği standartlarını yükseltmek için PTT Yöneticileri ile beraber çalışarak toplu iş sözleşmesini imzaladıklarını belirtti. 

ÇAĞIRICI, bu kazanımların, sizlerin daha motive bir şekilde çalışmanızı sağlayacağını ve refah düzeyinizi artıracağını düşünüyoruz. Sendikamız, her daim üyelerinin haklarını korumaya odaklanmış ve adil çalışma koşulları sağlamak amacıyla çalışmaya devam edecektir dedi.

PTT’de çalışan Bin 700 özel güvenlik görevlisini ilgilendirdiğini belirten ÇAĞIRICI, imzalanan TİS ile sosyal haklardan ücret zamlarına, çalışma koşullarından aile desteklerine kadar birçok alanda önemli iyileştirmeler sağladık dedi.

ÇAĞIRICI, ‘’imzaladığımız Toplu İş Sözleşmesi (TİS) ile birlikte, sendika olarak özel güvenlik görevlileri için önemli bir adımı atmanın gururunu yaşıyoruz. Özel güvenlik mesleğinde ilkleri yaşatan ve mesleğimize saygınlığın kazanılması için projeleri tek tek hayata geçiren Güvenlik-İş Sendikamız, her yıl kutladığımız 26 Haziran’da Özel Güvenlik Günü ve Haftası’nda, PTT’de çalışan özel güvenlik görevlisi üyelerimize özel bir ek ücret maddesi kazandırmıştır.

Bu adım, sendika olarak sizleri sadece iş yaşamınızda değil, aynı zamanda toplum içindeki yerinizde de takdir ettiğimizi göstermenin bir yoludur. 

Sendika olarak sizlere olan sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu süreçte gösterdiğiniz güven ve dayanışma için teşekkür ederim’’ dedi.

İmza töreninde emeği geçen herkese teşekkür eden Güvenlik-İş Genel Başkanı Ömer ÇAĞIRICI, sendika üyelerinin huzur ve refahını artırmak adına yapılan bu çalışmada ortak akıl ve iş birliğiyle önemli bir aşama kaydedildiğini ifade etti. Toplu iş sözleşmesinin, üyelerin hayatına olumlu etkiler getirmesini dileyen Çağırıcı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir URALOĞLU’na, TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Sayın Ergün ATALAY’a, PTT Genel Müdürü Sayın Hakan GÜLTEN’e, PTT PAL Para Lojistik A.Ş. Genel Müdürü Sayın Cihan Aydoğan’a PTT ve PTT PAL yöneticilerine teşekkür etti.

PTT PAL Para Lojistik A.Ş. Genel Müdürü Cihan Aydoğan: Bu Toplu İş Sözleşmesi kapsamında, çalışanlarımızın beklenti ve taleplerini göz önünde bulundurarak, çalışma koşullarını daha da iyileştirmeyi hedefledik. toplu iş sözleşmesinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Toplu iş sözleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi. 

İmzalanan Toplu İş Sözleşmesindeki mevcut parasal maddelerde de aşağıda belirtildiği şekilde üyelerimiz için kazanımlar elde edilmiştir.

Sözleşme Maddeleri

 

• Toplu İş Sözleşmesinin Başlangıç tarihi 01.01.2024

 

• Toplu İş Sözleşmesinin Bitiş tarihi 31.12.2026

 

Kazanılmış Haklar

 

• Büyükşehir Belediyesi Kapsamında çalışan silahlı sendika üyesi işçilere, 01.01.2024 tarihi itibariyle yürürlükte olan brüt asgari ücretin %65 fazlası ödenir. Silahsız çalışan sendika üyesi işçiler ile Büyükşehir Belediyesi Kapsamında sayılmayan illerde çalışan sendika üyesi işçilere ise 01.01.2024 tarihi itibariyle yürürlükte olan brüt asgari ücretin %50 fazlası ödenir.  

 

• Yıllık Ücretli İzin

İşçinin hizmet süresi  

1 yıldan 5 yıla kadar olanlara (5.yıl dahil) 17 gün

5 yıldan fazla 15 yıldan az olanlara  23 gün

(15.yıl dahil) 15 yıldan fazla olanlara 29 gün

 

• Sözleşme süresi boyunca özel güvenlik görevlilerine her yılın Ocak, Mayıs ve Eylül aylarında 10’ar günlük olmak üzere yılda toplam 30 günlük (10×3=30) ücretleri tutarında ikramiye verilecektir.

 

• Üç çocukla sınırlı olmak üzere her çocuk için aylık 120 TL çocuk yardımı alacaktır.

 

• Sendika üyelerine her ay 200 TL Yakacak yardımı ödenecektir.

 

• Silahlı görev yapan personel için fiilen görev yatığı her gün için günlük 12 TL silah yardımı yapılacaktır.

 

• Sendika üyelerine banka promosyonu ödenecektir.

 

• Fiilen çalışılan Her gün için 100 TL yemek yardımı yapılacak.

 

Öğrenimine devam eden her çocuk için

• Anaokul ve ilkokul için  300TL.

 

•Ortaokul için 330 TL

 

•Lise ve dengi okullar için 360 TL

 

•Yüksek okullar ve üniversite için 450.TL tutarında öğrenim yardım yapılacaktır.

 

• Çocuğunu kreşe gönderen sendika üyesi işçiye her bir çocuk için 200 TL tutarında kreş yardımı yapılacaktır.

 

• Ramazan Bayramı 300 TL, Kurban Bayramlarında 300 TL. bayram yardımı yapılacaktır.

 

•26 Haziran Özel Güvenlik Günü ve Haftası’nda Güvenlik-İş Sendikası üyesi işçilere net 250,00-TL ödenir.

 

•Evlenme yardımı 600 TL

 

 

meritking giriş kingroyal giriş