Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Advert
Advert

Toplu İş Sözleşmesi Sonrası Tepebaşı Belediyesinde En Düşük Maaş Özel Güvenlik 8.256,24 TL Oldu

Tepebaşı Belediyesi ile TÜRK-İŞ’E bağlı GÜVENLİK-İŞ arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile belediye güvenlik görevlilerinin şartları iyileştirildi. Başkan Ataç, “Biz her zaman emeğin yanındayız” diye konuştu.

Tepebaşı Belediyesi ile TÜRK-İŞ’E

Tepebaşı Belediyesi ile TÜRK-İŞ’E bağlı GÜVENLİK-İŞ arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile belediye güvenlik görevlilerinin şartları iyileştirildi. Başkan Ataç, “Biz her zaman emeğin yanındayız” diye konuştu.

Tepebaşı Belediyesi’nde görev yapan güvenlik görevlileri, TÜRK-İŞ’e bağlı GÜVENLİK – İŞ (Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası) ile imzalanan toplu iş sözleşmesiyle daha iyi çalışma şartlarına kavuştu.

Tepebaşı Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen imza törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra Tepebaşı Belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, GÜVENLİK-İŞ Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, Sendika Başkan Yardımcıları Ahmet Durcuk, GÜVENLİK-İŞ Eskişehir Bölge Başkanı Engin Uçar, İşyeri Sendika Baş Temsilcisi Yavuz Atabilen ile sendika temsilcileri ve güvenlik görevlileri katıldı.

            Başkan Ataç: Her zaman emeğin yanındayız

İmza töreninde bir konuşma yapan Başkan Ataç, sözleşmenin hayırlı olmasını temenni ederken, “Bu bir başarıdır, yıllardır yanyana çalışıyoruz ve bugünlere kadar iş arkadaşlarımızın emeğini koruyarak geldik. Bu düşüncelerimiz sürecek, biz her zaman emeğin yanındayız. Toplu iş sözleşmelerimizde güzel çalışmalar yaptık, Türkiye’ye örnek diyebiliriz. Ülkemizde ağır bir dönemden geçiyoruz, böylesini hatırlamıyorum. Geçmiş dönemde ekonomik krizler de oldu ama bu kadar hissedilmemişti. Tüm imkanlarımızı zorlayarak güzel şartlar oluşturduğumuzu düşünüyorum. Tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. En ufak bir olumsuzluk yaşamadan sözleşmemizi imzalıyoruz. Sözleşme içeriğinde ücretlerde ve sosyal haklarda önemli artışların yanında, iş güvencesini de barındırıyor. Sözleşme kapsamında en düşük ücret alacak personel 8.256,24 TL maaş alacak. Maaşlar Ortalama %71,51 oranında artırıldı. Hayırlı olmasını diliyor ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çağırıcı: Meslektaşlarımız memnun oldu

GÜVENLİK-İŞ Genel Başkanı Ömer Çağırıcı ise “Sözleşmemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Arkadaşlarımızın genel kanaati, toplu iş sözleşmesinden memnunlar. Bu süreçte sendika olarak bir köprüyüz ve güzel ilişkilerimiz var. Bu enflasyon döneminde verilebilecek en iyi sözleşmelerden biri oldu. Bundan dolayı meslektaşlarım adına Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Ataç ve Çağırıcı, toplu iş sözleşmesine imza attı.

Toplu İş Sözleşmesi

Tepebaşı Belediyesi ile GÜVENLİK – İŞ arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinden, 113 çalışan yararlanacak. Sözleşme, iş güvencesi ve ücretlerde artış sağlıyor.

Toplu İş Sözleşmesi 01/07/2022 ile 30/06/2024 tarihleri arasını kapsıyor. Sözleşme içeriğinde ücretlerde ve sosyal haklarda önemli artışların yanında, iş güvencesini de barındırıyor. Sözleşme kapsamında en düşük ücret alacak personel 8.256,24 TL maaş alacak. Maaşlar Ortalama %71,51 oranında artırıldı. 6 aylık dönemlerde de maaş artışları, asgari ücret artışının üstünde belirlendi. 2023 ilk altı ayı için, asgari ücret artış oranına ilave %5, 2023 ikinci yarısına %5, 2024 ilk altı ayı için yine asgari ücret artış oranına ilave %5 artış yapıldı. Ek kazançlarda önemli kazanımlar elde edildi. Ek kazançlar ortalama yüzde 137,46 artırıldı. Yemek, yol, yakacak, çocuk parası, gıda yardımı, ramazan ve kurban bayram yardımları, 1 Mayıs iççi bayramı yardımların yüzde 100’ü geçen oranda artışlar yapıldı. Personel çocuklarına verilen eğitim yardımlarında %189,04 oranında ortalama artış yapıldı.

 

 

meritking giriş kingroyal giriş