Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Advert
Advert

Güvenlik-İş Sendikası Başkanlar Kurulunu Topladı,Gündemde KİT Taşeron İşçileri Vardı

Güvenlik-İş Sendikası Başkanlar Kurulunu Topladı.Ankara Genel Merkez binasında yapılan başkanlar kurulu toplantı sonrası sonuç bildigesi yayınlandı.

Güvenlik-İş Sendikası Başkanlar Kurulunu

Güvenlik-İş Sendikası Başkanlar Kurulunu Topladı.Ankara Genel Merkez binasında yapılan başkanlar kurulu toplantı sonrası sonuç bildirgesi yayınlandı.Gündemde Kadro Almayan Taşeron İşçiler Vardı.

Yapılan Açıklamada;

Başkanlar Kurulumuz, 2022 yılının ikinci toplantısını 20 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirdi. Genel merkezimizde gerçekleşen toplantıda 2022 yılının ilk yarısının genel değerlendirilmesi yapıldı ayrıyeten yürütülen örgütlenme faaliyetleri, Sendikamızın 2022’de açıklanan 19. İşkolu üye istatistik değerlendirmesi, yapılan toplu iş sözleşmeleri, örgütlü olduğumuz kurumlarda toplu iş sözleşmesi iyileştirmeleri ile devam eden toplu iş sözleşme çalışmalarımız gibi konular ele alındı.

Gerçekleşen Başkanlar Kurulu toplantısının ardından bir sonuç bildirgesi yayımlandı.

Sonuç bildirgesinin tam metnini aşağıda ilgilerinize sunuyoruz:

Güvenlik-İş Sendikası

BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

(20 AĞUSTOS 2022)

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Temmuz ayı 2022 işkolu üye istatistiğinde Sendikamız Temmuz 2021’de 18 bin 470 olan üye sayısını 20 bin 943’a yükseltmiş 696 sayılı KHK ile 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununda üyelerimizin iş kollarının değişikliğini öngören düzenlemeyle on binlerce üyemizin yokluğuna rağmen istikrarlı büyümesini sürdürmüştür.

2022 ilk 6 ayında yapılan çalışmaları değerlendiren Başkanlar Kurulumuz, üstün bir gayret göstererek örgütlemiş olduğumuz işyerlerimize yapılan itirazları değerlendirmiş, Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA Güvenlik A.Ş., Vakıfbank Genel Müdürlüğü PYS Güvenlik A.Ş ve MKEK ATK VİP Güvenlik A.Ş.’ de yapılan itirazlara karşı sendikamızın da artık sessiz kalmayacağını belirtmiştir.

ATK Vip Güvenlik A.Ş.’ de işletme düzeyinde olan yetki tespit belgemize yapılan itiraz sonucu ile MKEK ‘de çalışan özel güvenlik emekçileri toplu iş sözleşmesi ile haklarının gelişmesini beklerken, haklarını engelleyenlere karşı gerekli cevabın verilmesini vurgulamaktadırlar.

Ankara Büyükşehir Belediyesinde yetkimize itiraz olmasına rağmen ANFA Güvenlik AŞ’de çalışan meslektaşlarımızın ücretlerinde iyileştirmeler yapılmış olup hali hazırda yeni iyileştirmeler için görüşmeler devam etmektedir.

Güvenlik-İş Sendikası olarak kurulduğumuz andan itibaren hiçbir yetki tespitine itiraz etmedik, ancak Başkanlar Kurulu olarak yetki tespitlerimize karşı yapılan itirazlar hangi yol ve yöntemle yapılmışsa, süreleri ve sayıları da dikkate alınarak, üyelerimizin mağdur edilmesine sebep olan sendikalarla ilgili kararlılıkla Güvenlik-İş Sendikamız ve üyelerimiz ortak mücadele etme kararı almış, gereken yapıldığında kamuoyuna da sürecin açıklanması kararlaştırılmıştır.

Başkanlar Kurulumuz, Sendikamız Güvenlik-İş’in özel güvenlik işçilerin güvenini kazanarak mücadele etmeye devam edeceğini belirterek tüm özel güvenlik işçilerini Sendikalı olmaya, TÜRK-İŞ Güvenlik-İş çatısı altında toplanmaya davet etmektedir…

Başkanlar Kurulumuz, özel güvenlik işçilerinin hak ettikleri değere ulaşmalarında her zaman Sendika olarak elimizde gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğini belirterek Sendikamızın bugüne kadar yaptığı çalışmalar (özel güvenlik tek tip kıyafet, özel güvenlik kamu spotu vs.) bunlara birer örnek olduğunun altını çizmektedir.

Özel güvenlik görevlilerine ve üyelerimize yönelik sosyal projelerin yapılması ve özel güvenlik emekçilerinin toplumda fazlaca olumlu yönde hissedilmesine yönelik çalışma ekiplerinin oluşturulması kararlaştırılmıştır.

Özel güvenlik görevlilerinin çalışma hayatında en başlı sorunu olan kimlik iptallerine karşı Güvenlik-İş Sendikası olarak başlatmış olduğumuz çalışma ve kanun teklifi haline gelen TBMM’de olan düzenlemenin bir an önce TBMM’de yasalaşması için ilgili siyasi partilerle çalışmaların yapılması, kamuoyuna ve üyelerimize sürecin açıklanması gerektiği belirtilmiştir.

Başkanlar Kurulumuz, son zamanlarda televizyon ve sosyal medya platformlarında özel güvenlik emekçilerine karşı aşağılama, değersiz gösterme ve hatta meslektaşlarımıza yönelik şiddet olaylarına hiçbir zaman müsaade etmeyeceğini bir kez daha vurgulamıştır.

Yaşamış olduğumuz yüksek enflasyon ortamında asgari ücret miktarı kadar kısmın vergi dışı bırakılmasının olumlu bir adım olmasına rağmen, günümüz şartları değerlendirildiğinde maalesef yetersiz kaldığını kümülatif vergi sisteminde işçilerin ücretlerinde ciddi kayıplar yaşandığını, bu nedenle vergi sisteminde yeni bir düzenleme yapılmasının elzem olduğunu, bir an önce yeni bir yasa ile adil bir vergi sisteminin hayata geçirilmesi gerektiğini Başkanlar Kurulu olarak saygıyla bildiririz.

Yaklaşık 350 bin özel güvenlik görevlisinin kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette özveriyle görev yaptığını ve özel güvenlik görevlilerinin devletinin emrinde milletinin hizmetinde olduğunu başkanlar kurulu olarak bir kez daha buradan ifade ederiz.

Kamu İktisadi Teşekküllerinde (KİT) çalışan meslektaşlarımızın KADRO mücadelesinde bilindiği üzere sendikamız Güvenlik-İş ve Konfederasyonumuz TÜRK-İŞ en ön safta mücadele etmektedir. Tarafsızca tüm sendikaları bu mücadeleye ortak olmaya davet ediyoruz ve bu mücadele zaferle sonuçlanana dek mücadelemiz devam edecektir.

Ülkemizde çalışan tüm özel güvenlik emekçilerinin 19. ‘Güvenlik ve Savunma’ İş koluna alınmasının özel güvenlik mesleğinin daha da gelişmesine ve sendikal hayatın özel güvenlik görevlileri açısından daha faydalı olacağı bir kez daha üyelerimizden ve özel güvenlik görevlilerinden gelen taleple, özel güvenlik emekçilerinin 19. ‘Güvenlik ve Savunma’ İş kolunda olması için gerekli tüm çalışmaların özenle yapılmasına karar verilmiştir.

Başkanlar Kurulumuz, Sendikamızın birlik ve bütünlüğünün korunacağını ve geliştirileceğini, kararlı adımlarla yürümeye devam edeceğini, Başkanlar Kurulu’nun mutlak iradesi olarak ortaya koymuştur.

meritking giriş kingroyal giriş