Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Advert
Advert

Kültür ve Turizm Bakanlığı toplamda 127 güvenlik görevlisi alacak

Bakanlık tarafından yayımlanan son ilana göre Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından farklı kadrolarda 127 personel alımı yapılacağı öğrenildi.

Bakanlık tarafından yayımlanan son

13 Mayıs tarihli Resmi Gazete ilanlarına göre Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafındna farklı kadrolarda toplamda 127 personel alımının yapılacağı açıklandı. Başvuru yapmak isteyen adaylar için bu kadrolara girişlerde tam anlamı ile sağlanması gereken başvuru şartları ve detaylarına da yer verildi. Yayımlanan ilana göre alımı yapılacak olan personellerden 36 Büro Personeli, 62 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ve 29 Temizlik Personeli alınacağı öğrenildi. 

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

3 farklı kadroda yapılacak olan alım için kişilerin sağlaması gereken belli şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar genel ve özel olmak üzere hem tüm şartlar için geçerli olan hem de her kadro için ayrı olarak verilen kadrolar için belirlenmektedir. 

Genel Başvuru Şartları 

1. Türk Vatandaşı olmak,

2. Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak,

3. Son başvuru tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak,

4. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

5. Türk Ceza Kanunu’nun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak,

6. Erkek adaylar için askerlik durumu itibarıyla; askerlikle ilgisi bulunmamak, muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

7. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

Büro Personeli 

1. Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme Fakültelerinin bölümlerinden mezun olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,

2. KPSS’den (2022) en az 60 puan almak,

3. Adayların, son başvuru tarihi itibarıyla, ilanda belirtilen öğrenim ve bölüm mezunu olmaları gerekmektedir,

4. Görevini yapmasına engel olabilecek hastalık ve benzeri durumu bulunmamak,

5. Son başvuru tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak,

Başvuru Yapılabilecek İller ve Kontenjanlar (36): Adana (4), Adıyaman (3), Gaziantep (3), Hatay (4), Diyarbakır (3), Şanlıurfa (3), Malatya (3), Osmaniye (3), Kilis (3), Kahramanmaraş (4), Elazığ (3).

Koruma ve Güvenlik Görevlisi 

1. Lise ve dengi okul mezunu olmak,

2. KPSS’den en az 55 puan almak 

3. Erkek olmak,

4. Son başvuru tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak,

5. Son başvuru tarihi itibarıyla silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak,

6. 10/06/2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesinde yer alan şartları taşıyor olmak,

7. Erkek adaylar için boyunun 170 cm den kısa olmaması, kilosunun ise cm cinsinden boy uzunluğunun son 2 rakamından 15 den fazla, 13 den az olmaması gerekmektedir, (Örneğin boy uzunluğu 170 cm ise kilosu en fazla 70+15=85 kg ve en az 70-13=57 kg olmalıdır.)

8. Güvenlik görevini yapmaya engel olacak sağlık sorunu bulunmamak,

9. Vardiyalı çalışmaya engel durumu bulunmamak.

Başvuru Yapılabilecek İller ve Kontenjanlar (40): Adana (10), Adıyaman (4), Gaziantep (3), Hatay (8), Diyarbakır (2), Şanlıurfa (2), Malatya (2), Osmaniye (1), Kilis (1), Kahramanmaraş (6), Elazığ (1).

DİĞER ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI İÇİN TIKLAYINIZ..

BAŞVURU TARİHİ VE YERİ 

Yayımlanan ilana göre e-Devlet üzerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı- Kariyer Kapısı-İşe Alım işlemleri ile gerçekleştirilebilecek olan bu başvuruların 26 Mayıs 2023 tarihinde başlayarak 9 Haziran 2023 tarihinde ise sona erdiği ifade edildi. 

meritking giriş kingroyal giriş