Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Advert
Advert
Önder İlter

Günümüz Sendikacıları Sadece Makam İşgali Yapıyor.

Son zamanlarda işçilerin güvenini kaybeden sendikacılar,ülkemizde örgütlenmeye en büyük engel olan nedenlerden biri oldu.

İŞÇİLER SENDİKALARA GÜVENMİYOR…..

Ülkemizde örgütlü işçi sayısı giderek düşüyor bunların en başında son zamanlarda işçilerin güvenini kaybeden sendika yöneticileri geldi.Türkiye genelindeki 13 milyon 411 bin 983 işçiden, 1 milyon 859 bin 38'inin sendikaya üyeliği bulunuyor. Bu rakam Avrupa ülkerine bakıldığı zaman oldukça düşük durumda.Sendikasızlığa sebebiyet veren faktörler arasında sendikaların yönetimin şekilinin yer alması ise dikkat çekici.Şeker işçileri işten çıkartılırken Şeker-İş Başkanın milyonluk makam aracı alması,sendika yöneticilerinin yüksek maaşları,çocuklarını yurt dışında okutmaları ve astronomik harcamalar yapması sendikacılığın ülkemizde geldiği son noktayı aslında gerçek anlamda ortaya koymaktadır.İşçi sendikalara güvenmiyor.

Türkiyenin en büyük toplu iş sözleşmesi olarak kabul edilen asgari ücret toplantısında 3 büyük Konfederasyon TÜRK-İŞ-HAK-İŞ-DİSK ellerindeki kartları kullanamadı işçiler yine büyük bir hüsran ile karşılaştılar,öte yandan asgari ücret toplantılarında işveren ellerindeki kartları olumlu kullanarak hükümete istihdam kartını ortaya koyarak adeta üstü kapalı tehdit etti,bu hamleye karşı işçi sendikaları basit beyanlarda bulunarak masada yenildi.

TÜRK-İŞ Karara muhalaefet ettiğini açıkladı,etti ama ne değişti yada neyi değiştirebildi…İşçiler için karara muhalafet etmek önemli değil önemli olan işçilerin istediklerini almaktır,bunu alamadıktan sonra asil görevini yapamadıktan sonra sizler niçin varsınız!

Muhalefet ettiğiniz asgari ücret toplantılarının videolarını sosyal medya üzerinden yayınlayarak işçilerin güveninimi kazandığınızımı düşünüyorsunuz?

Ülkemizde sendika yöneticileri yukarıda yazımda da belirttiğim üzere sadece MAKAM İŞGALİ yapmaktadır.İşçilerden aldıkları aidatlar ile lüks yaşamlarını ciddi anlamda haketmemektedir…

 

 

 

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

meritking giriş kingroyal giriş