Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Advert
Advert

Gaziantep Üniversitesi Hastaneleri Yönetimi İşçiyi Tanımıyor

Gaziantep Üniversitesi Hastaneleri’nde çalışan sağlık emekçileri, hastane yönetiminin keyfi uygulamaları ve baskılarına karşı hastane poliklinik girişi önünde eylem yaparak basın açıklaması yaptılar.

Gaziantep Üniversitesi Hastaneleri’nde çalışan

Gaziantep Üniversitesi Hastaneleri’nde çalışan sağlık emekçileri, hastane yönetiminin keyfi uygulamaları ve baskılarına karşı hastane poliklinik girişi önünde eylem yaparak basın açıklaması yaptılar.

Gaziantep Şube Başkanlığımızın organize ettiği eylemde basın açıklaması yapan Şube Başkanımız Asef Bozkuş, sağlık emekçilerinin alın teri ve emeklerinin karşılığının bir an önce ödenmesi talebinde bulundu.

Sendikamızın üniversite hastanelerinde yetkili olduğunu hatırlatan Şube Başkanımız Asef Bozkuş, şu açıklamalarda bulundu:

“2018 de hükümetin verdiği kadroyu kendileri vermiş gibi davranan, hastaneyi özel hastane gibi işletmeye çalışan ve bize idarecilik yapmak yerine hastane sahibi gibi davranan hastane idaremiz 4 yıldır ne toplu iş sözleşmesini uygulamış ne mahkeme kararını dinlemiş ne de üst yazılarımıza cevap vermiştir. Geldiğimiz bu noktada ülkemizin tasarruf tedbirleri aldığı bugünlerde Cumartesi gününe mesai saati eklenilmiş, hekim olmayan hastaneye sekreterler ve laboratuvar çalışanları çağrılmış. Yol parası, risk parası üzerine kurumda yemek çıkarılarak kamu kurumu göz göre zarara uğratılmıştır. Hastane idaresinin keyfi uygulamaları yüzünden bir kurum her geçen gün zarar ettirilmektedir. Üçlü vardiyaya gelen üyelerimiz 16 saat dinlendirilmeden mesaiye tekrar çağrılıyor, sözleşme yine es geçiliyor. Hastaneye 7-8 km uzaklıktaki yere servis vermeyen idare yine keyfi uygulamalar yaparak 35 km ileriye servis verebiliyor.

Nereden tutarsanız tutun bir tutarsızlık, bir kendini beğenmişlik, ben yaptım oldu uygulamaları bulunmaktadır. Buradan sesleniyorum! Fabrikalar bile işçileri 48 saat çalıştırıyor. Biz ise kamu işçisi olarak 51 saat çalıştırılıyoruz. Aralık ayının 17 sine kadar bu keyfi yaptırdıkları mesailer ödenmez ise 18 Aralık tarihinde süresiz iş bırakma eylemine gidiyoruz. İstediğiniz kadar tutanak tutun bu yoldan geri dönmeyeceğiz.”

Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atarak alkış tutan üyelerimiz, olaysız bir şekilde görevlerinin başına döndüler.

meritking giriş kingroyal giriş