Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Advert
Advert

Adli Sicil (Sabıka) Kaydı ve Arşiv Kaydı Nasıl Silinir?

Bu yazımızda Adli Sicil (Sabıka) Kaydı ve Arşiv Kaydı Nasıl Silinir konusu ele alacağız.Konu ile ilgili alanında uzman Av.Ayşenur Banu Pehlivan Adli Sicil Kaydı ve Arşiv Kaydı Nasıl Silinir konusunda haber sitemize açıklamalarda bulundu.Adli Sicil (Sabıka) Kaydı ve Arşiv Kaydı Nasıl Silinir? Adli Sicil Kaydı Sildirmek Adli Sicil Temizleme

Bu yazımızda Adli Sicil (Sabıka)

 

Bu yazımızda Adli Sicil (Sabıka) Kaydı ve Arşiv Kaydı Nasıl Silinir? konusu ele alacağız.Konu ile ilgili alanında uzman Av.Ayşenur Banu Pehlivan Adli Sicil Kaydı ve Arşiv Kaydı Nasıl Silinir konusunda haber sitemize açıklamalarda bulundu.

Av.Ayşenur Banu Pehlivan; Sabıka kaydı; adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı olmak üzere iki aşamadan oluşur. Adli sicil kaydının silinmesi için hükmün infazının tamamlanması mutlaka gereklidir. Özetle;hapis cezası varsa tamamlanması, para cezası varsa ödenmiş olması ertelenmiş hapis cezası varsa erteleme süresinin dolmuş olması gerekir.

Adli sicil kaydı, bir kişinin yargılandığı veya suç işlediği durumların kayıtlarının tutulduğu bir sistemdir. Bu kayıtlar, kişinin gelecekteki iş veya eğitim hayatı gibi konularda sıkıntı yaşamasına neden olabilir. Ancak, adli sicil kaydının silinmesi için belirli koşulların yerine getirilmesi gerekir.

Adli sicil kaydının silinmesi için silinmesi için belli bir süre geçmesi gerekmektedir.

Adli Sicil (Sabıka) Kaydı ve Arşiv Kaydı Sildirmek İçin Ne Yapmak Gereklidir?

Adli sicil kaydı, cezanın veya güvenlik tedbirinin infazının tamamlanması, ceza mahkûmiyetini bütün sonuçlarıyla ortadan kaldıran ceza zamanaşımının dolması, genel af ilan edilmesi şikayetten vazgeçme veya etkin pişmanlık,veya ilgili kişinin ölmesi gibi durumlarda Adlî Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğünce silinerek, adli sicil arşiv kaydına alınır. Adli Sicil (Sabıka) Kaydı ve Arşiv Kaydı Nasıl Silinir, Adli sicil kaydının silinmesi ise çeşitli sürelere ve şartlara bağlıdır.

Yukarıdaki şartları yerine getirdiğinizi düşünüyorsanız adli sicilinizin silinmesi için yasal süreci başlatabilirsiniz. Her ne kadar internet üzerinde bir dilekçe vererek bu adli sicil kaydının hemen silineceği gibi anlatımlar  konular mevcut olsa bile süreç aslında tam böyle değildir. İnfaz süresi tamamlandıktan sonra adli sicil kaydı silinebilir durumuna gelmektedir.

Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü uygulamada infaz süresinin tamamlanması ile kişilerden bir takım bilgi ve belgeler istemektedir. Başka bir ifade ile benim infazım tamamlandı kaydım da hemen temizlenecek anlamı çıkartılmaması gerekmektedir. İnfazınız tamamlandı ise adli sicil kaydınızın temizlenip temizlenmeyeceği için mutlaka hukuk desteği almanız da fayda olacaktır.

Şartlarınız oluşmuş ise bizlere ulaşarak Adli sicil kaydınızı sildirebilirsiniz.şyerinde mobing ile ilgili bir sorunuz ya da anlaşmazlığınız varsa, Ankara Ceza Hukuku Avukatı Av. Ayşenur Banu PEHLİVAN ile iletişime geçerek hukuki yardım alabilirsiniz.

 

  • TEL

    0312 945 26 38

  • E-Mail

    av.aysenurbanupehlivan@gmail.com

  • ADRES

    Kızılırmak Mah. Dumlupınar Bulv. Next Level A Blok Kat:16 Çankaya/Ankara

 

 

meritking giriş kingroyal giriş