Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Advert
Advert

Yemek Yardımının 51 TL’ye Yükseltilmesi Konusunda Prensipte Antlaşma Sağlandı

Yemek Yardımının 51 TL’ye Yükseltilmesi Konusunda Prensipte Antlaşma Sağlandı.

Yemek Yardımının 51 TL'ye

TÜRK HARB İŞ Sendikası kamuda yemek yardımının 51 TL’ye yükseltilmesi konusunda açıklama yaptı.

Yapılan Açıklamada;

Genel Başkanımız Alaattin SOYDAN, Dünya ekonomisinde yaşanan sıkıntıların Ülkemiz ekonomisine yansıması sonucu gıda fiyatlarında yaşanan artışın beklenenin üzerinde seyretmesi nedeniyle yemek yardımı olarak tabldot heyetine aktarılan tutarların yetersiz kaldığı, kazana girecek erzağın çeşidinde ve kalorisinde ciddi bir düşüşe sebep olduğu, yemek yardımı tutarlarının enflasyon ve gıda ürün fiyatları karşısında yetersiz kalmasının sadece işkolumuzda yer alan işyerlerinde çalışan üyelerimizin değil, kamuda çalışan bütün işçilerin ortak sorunu haline geldiğini Türk-İş Başkanlar Kurulu’nda defalarca dile getirmiştir.

Sendikamızca, hem Türk-İş’e hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yazılı olarak başvuruda bulunulmuş ve toplu iş sözleşmelerinde belirlenen yemek yardımı tutarlarının günümüz koşullarına uygun bir seviyeye yükseltilmesi için Konfederasyonumuz ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız arasında ek bir protokol imzalanması talep edilmiştir.

Genel Başkanımız Alaattin SOYDAN’ın Konfederasyonumuz Türk-İş’in Genel Başkanı Ergün ATALAY ile konuyu defalarca görüşmesi ve ısrarlı takibi sonrasında Ergün ATALAY ile Genel Başkanımız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat BİLGİN’i ziyaret etmiş ve kamu çalışanlarının yemek yardımı konusunda yaşadığı mağduriyet kendisine anlatılmıştır.

Sayın Bakanımızın bu konudaki mağduriyetin giderilmesi yönünde çalışma yapılması talimatı vermesi üzerine, 1 Eylül 2022 tarihinden itibaren 32,53 TL olarak uygulanan yemek yardımının önümüzdeki aydan itibaren 51 TL’ye yükseltilmesi konusunda prensipte anlaşılmıştır.

 

Genel Başkanımızın konuyu ısrarlı bir şekilde takip etmesi sonucunda sadece üyelerimizin değil, bütün kamu işçilerinin faydalanacağı bir düzenleme yapılması sağlanmıştır. Yapılacak bu düzenlemenin üyelerimizin yanı sıra kamuda çalışan tüm işçilere hayırlı olmasını diliyoruz.

 
meritking giriş kingroyal giriş