Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Advert
Advert
Emrah SAĞIM

Özel Güvenlik Görevlisi Telsiz Taşıyabilir Mi?

Merhaba değerli Özel Güvenlik ve Koruma Görevlisi meslektaşlarım; bugünkü yazımızda ilginizi çekecek, kimsenin daha önce bahsetmediği konulara değineceğim.Eminim zevkle okuyacaksınız.

Hepimiz isteriz ve istiyoruz da, bize hakettiğimiz değer verilsin, hakettiğimiz saygınlığa kavuşalım, yaptığımız iş projeye göre bazen düşük bazen yüksek riskte, buna karşın polis gibi caydırıcı techizatla dolaşalım.Bazı konularda yasal mevzuat elimizi kolumuzu bağlasa da; bazı konularda kanun açıkları mevcut.Bunu duyduktan sonra eminim bu yazımı okumak için daha da heveslendiğinizi hisseder gibiyim.

Peki neden bahsediyorsun kardeşim açık konuşsana diyeceksiniz.Türkçesi şu; ÖGG kardeşim, çalıştığın proje en rahat en dandik proje dahi olsa, gün içi vatandaşla yaşadığın en ufak bir sürtüşme de dışarıda can güvenliğin yok!

Hadi can güvenliğini geçtim; can güvenliğinden önce caydırıcılığın yok.Şimdi bana bazı arkadaşlar kızacak ama kimse kusra baknlmasın; bu mesleği seven adam kılık kıyafetine önem verir.Vermiyorsa; o adamı kimse tınlamaz.Bu askerde dahi ders konusudur.Komandoda görev alanlara anlatılmıştır.En basitinden Üniformana kılık kıyafetine dikkat etmez, pasaklı gezersen,traş olmazsan, disiplinsiz eğitimsiz diye teröristler ilk seni öldürmeye çalışır diye bilgi verir komutanlar.

Sen vatandaş gözüyle bakarsan; tişörtü belinden sarkan, traşsız,pasaklı,botunu, ayakkabısını boyamamış,belinde palaskası olmayan, dandik kemerle dolaşan adamı tınlar mısın? 

Mesleğe değer veren kendine değer verir, kendine değer veren, kılık kıyafetine önem verir.5188 sayılı kanunun  size  verdiği her ayrıcalığı kullanın.

Göreve gidiş gelişlerde mutlaka palaska takın.Bu tarz gezen arkadaşlara bazıları “sen onu nasıl taşıyorsun?” “Sen palaska güvenliğisin” diyen bu mesleği bilmeyen, nizamdan anlamayan aramızdaki şahıslara takılmayın.

Sen pöh müsün, polis misin diyenler evet kardeşim ben bir polis pöh değilim ama sonuçta projede işçi sayılsam da, herhangi bir olumsuz durumda mahkemede memur sayılan, 5188 in bana tanıdığı kanuni ayrıcalığa göre özel kolluk sayılan, her an canı tehlikede olan, polisten daha zor şartta çalışan özel güvenliğim.Kimse kusra bakmasın.

Burada parantez açıyorum; bana şimdi polisten neresi zor diyenler olacaktır, onlara cevabım şudur: Çoğu tanıdığım emekli polis bile bu alanda iş teklifine sizce neden olumsuz yanıt vermekte? Bunu burada anlatırsam saatler sürer.

O sebeple asıl konumuza geçip yazımızı sonlandıralım.

ÖGG Görev harici telsiz taşıyabilir mi?

Evet taşıyabilir.Örneğin birçok Ögg arkadaşım evine giderkende görev esnasında da taşımakta.

Peki Nasıl Yasal Olarak Telsiz Taşıyabiliriz?

Hemen gir kardeşim Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü sitesine..

Online işlemlere E-Devlet şifrenle giriş yap.

Amatör Telsizcilik Başvuru tıkla.

MEB seç. Başvuru formunu doldur.Sınava gir ve kazan.

Telsiz taşıma kullanma belgeni al. Babalar gibi sivilde dahi telsiz taşı, amatör telsizcilerle görüşme yap.

Şimdi yine birileri diyecek ki telefon varken telsize ne gerek var.Ben palaskayı zor taşıyorum.Kardeşim sen ÖGG değilsin.Sen bu yazıyı okuma git apartmanda kapıcı ol.Biz, bu mesleği gerçekten sevenlere, iyi saygın yerlere taşımak isteyenlere anlatıyoruz.Üniforma,palaska,telsiz, kanunun size verdiği her ayrıcalık,logo v.s suç ve suçlu için birer caydırıcı unsurdur unutmayın!

Neyse konumuza dönersek; amatör telsiz konusunu hem siz araştırın hemde bir dahaki yazımda size araştırdığınızdan fazlasını anlatacağım.Hatta polisle nasıl kordineli çalışabileceğinizi anlatacak bu alanda çığır açacağım.Bu arada Kaan uygulamasından bahsetmeyeceğim.Benim yöntemim hem yasal hem zevkli 😉 .Lütfen bu köşe yazımızı olabildiğince paylaşın.

Haftaya görüşmek dileğiyle kardeşlerim..

EMRAH SAĞIM

BARTIN

[Sözlü Mülakat Eğitmeni ve ÖGG]

TA2JND (telsiz kodum)

Pomemrah (Türkiye de bilinen lakabım ve youtube kanalım)

Whatsapp: 0545 225 5185

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

meritking giriş kingroyal giriş