Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Advert
Advert

Merakla Bekleniyor,Kamu İşçisinin Maaş Zammı Ne Kadar Olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Kamu işçileriyle ilgili sürdürdüğümüz toplu iş sözleşmesi çerçeve protokolü çalışmamız başlamıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik

Yaklaşık 700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi süreci kaldığı yerden devam edecek,binlerce işçi ücretlerine yapılacak zam oranını bekliyor.Sendikalar çalışmalarına başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Kamu işçileriyle ilgili sürdürdüğümüz toplu iş sözleşmesi çerçeve protokolü çalışmamız başlamıştı. Deprem nedeniyle onu askıya aldık ama hiçbir hak kaybı olmayacak şekilde bunu da gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.

Memur ve Emekliye Yüzde 30 Zam Verildi.

Sözleşmeli kamu personelinin kadroya geçirilmesinin ardından gözler kamu işçilerinin haklarına çevrildi. Başta taşeron işçiler olmak üzere 700 bin kamu işçisinin maaşı için toplu sözleşme yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamu işçisi maaşlarına ilişkin yeni bilgiler verdi. Peki, kamu işçisi maaş zammı ne kadar? En düşük kamu işçisi maaşı ne kadar olacak? Kamu işçisi maaşları ne kadar olacak?

Kamu çalışanlarına, 3600 ek gösterge hakları verilmiş ve çalışanlar emeklilikte yeni haklara kavuşmuştu. Sözleşmeli kamu personeli de kadroya geçirilmişti.

Deprem bölgesinde Toplum Yararına Çalışma Programı’nı (TYP) uygulamaya koyduklarını hatırlatan Bakan Bilgin, “Bir ay içerisinde yaklaşık 25 bin kişi kapsayan bu uygulamayı 50 bin aileye kadar çıkartmayı planlıyoruz. Bunu program haline getirdik.” açıklamasında bulundu.

KAMU İŞÇİSİ MAAŞ ZAMMI AÇIKLANDI MI?

Hükümet ve kamu işçileri arasında süren toplu iş sözleşmesi henüz yapılmadı. Sözleşme imzalanıp açıklama yapıldığı takdirde detayları haberimizde bulabilirsiniz.

TAŞERONLARA KADRO YOLDA

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro sorununun devam ettiğini belirti. Atalay, “Çalışma hayatıyla ilgili taleplerimizin tamamına yakını halloldu. KİT’lerdeki taşeronlar ile kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro beklentisi devam ediyor.” açıklamasını yaptı.

MEMUR VE EMEKLİYE YÜZDE 30 ZAM YAPILMIŞTI

2023 yılı başında memur ve emeklilere yüzde zam yapılmıştı. Ocak ayı itibarıyla yapılan zamla en düşük emekli maaşı 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkarılmıştı. İşverenlere sağlanan asgari ücret desteği Haziran 2023’e kadar uzatılmış ve 400 liraya yükseltilmişti.

meritking giriş kingroyal giriş