Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde görev yapan bir özel güvenlik görevlisinin haksız yere işten çıkarılmasıyla başlayan hukuki süreç, kurumun mahkeme kararlarını uygulamaması nedeniyle büyüyerek kamuoyunun tepkisini çekiyor.
Görevine son verilen güvenlik görevlisi, açtığı davayı kazanarak İdare Mahkemesi’nden göreve iade kararı aldı. Ancak kurum, bu kararı uygulamayıp çeşitli gerekçelerle çalışanı göreve başlatmadı.
Bunun üzerine, 581 Güvenlik Koruma İş Sendikası Genel Başkanı Abdurrahman Konyar’ın talimatı ile Av. İlker Fatih Konyar tarafından açılan ikinci dava da güvenlik görevlisinin lehine sonuçlandı. Ne var ki kurum, bu kez de mahkeme kararına rağmen çalışanın fiilen işbaşı yapmasına izin vermedi.
Yetkililer, yalnızca iki kez “boşta geçen süre” ücretini ödemekle yetindi. Böylece mahkeme kararları kâğıt üzerinde uygulanmış gibi gösterilse de, çalışanın hakkı fiilen teslim edilmedi.
Sendika yönetimi, bu tutumun hukuk devleti ilkesine açık aykırılık teşkil ettiğini ve kamu vicdanını derinden yaraladığını vurguladı. Yapılan açıklamada, “Bu tavır Türk hukuk tarihinde kara bir leke olarak anılacaktır” denildi.
Sendika, gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve yeni belge ile ayrıntıları kamuoyuyla paylaşacaklarını duyurdu.










