Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Advert
Advert

TYP Kapsamındaki Güvenlik Görevlileri Süreklik İstiyor!

Öncelikle (TYP) güvenlik hizmetini yürütecek olan personele, bu hizmetten yararlanacak olan çocuklarımız öğrenciler ile öğretmenlerimiz açısından isabetli bir projeye imza atılmıştır.

Öncelikle (TYP) güvenlik hizmetini

TYP Kapsamındaki Güvenlik Görevlileri Süreklik İstiyor.

Haber sitemize açıklama yapan TYP Çalışanları; 

Türkiye'de her alanda olduğu gibi eğitim öğretim alanında güvenlik  kavramının her geçen gün daha da önem kazandığı gerçeği ortadadır. Devletimiz eğitim öğretim sektöründe GÜVENLİK konusunda yeni görüş birliği olduğu hepimizce bilinmekte. Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ilk ve orta dereceli okulların güvenlik ve temizliği TYP çalışan personeli tarafından sağlanmaktadır.

Öncelikle (TYP) güvenlik hizmetini yürütecek olan personele, bu hizmetten yararlanacak olan çocuklarımız öğrenciler ile öğretmenlerimiz açısından isabetli bir projeye imza atılmıştır. Ancak okullardaki güvenlik, personelinin görev sürelerinin başlangıç ve bitiş tarihleri belirlenmiş olması, eğitim öğretim başlangıcı olan Eylül, Ekim aylarında işbaşı yaptırılıyor ve eğitim, öğretim sonu Haziran ayında iş çıkışları veriliyor. 5/9/10 ay gibi 1 yıldan daha az bir süre için görevlendirilen tüm TYP güvenlik ve temizlik işçilerimizin, iş gelecek kaygısını ve motivasyonunu olumsuz yönde etkilenmekte, oysa! eğitim, öğretim kurumlarının güvenliği ve temizliğini sağlayacak ve en önemlisi çocuklarımıza sahip çıkacak olan personelinin bu kaygılarının en aza indirilmesi, hiçbir kaygı duymadan yaptığı işe odaklanması sağlanmalıdır.

Süresiz kadrolu tüm TYP güvenlik ve personeli okullarda ilgili tecrübe sahibi olur, çevreyi, yaşayanları daha iyi tanır, okulun fiziki yapısını, okulun personelini, çevresini, öğrencilerini zamanla daha iyi tanır ve sürekli görev yaptıkça bu konuda daha çok bilgi ve tecrübe sahibi olur, görevdeki başarısına olumlu etki eder. Ne yazık ki tüm TYP'li güvenlik, temizlik görevlilerine pek bu şans verilmemektedir.

Tüm TYP çalışanları yıl sonunda görev süresi bittikten sonra bir sonraki yıl aynı okulda tekrar çalışması imkansız ve zordur. Eğitim, öğretim sonunda TYP personelin işten çıkarılması ile okul binalarının güvenlik acısından sıkıntıya girmektedir. Bu hizmeti yaz döneminde de devam etmelidir. Toplum Yararına Projelerde çalışan işçiler kadro süreleri dolduğunda görevlerine son veriliyor, bu kabul edilebilir bir çalışma şekli değildir. TYP güvenlik ve temizlik çalışanları sürekli çalışma istiyor. Çeşitli bakanlıklarda kısmı süreli olarak çalışanlara bir an önce çözüm bulunmalı ve devamlı çalışma sağlanmalıdır. Doğru, isabetli mevzuat ve uygulamalarla eşitlik ve adaletin sağlanması toplumda daha saygın bir hale getirilebilmesi için tüm TYP'li çalışan işçilerimizin çalışama süresi devamlı olmalıdır dediler.