Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Advert
Advert

HES Kodu sahtekarlığına yeni önlem!

Hastanelere, AVM’lere girmek için, şehirlerarası seyahat etmek için HES kodu gerekli. Sağlık Bakanlığının kişiye verdiği bu özel kod o kişinin virüs taşıyıp taşımadığını gösteriyor ama bununda sahtekârlığı yapılıyor.

Hastanelere, AVM’lere girmek için,

Hastanelere, AVM’lere girmek için, şehirlerarası seyahat etmek için HES kodu gerekli. Sağlık Bakanlığının kişiye verdiği bu özel kod o kişinin virüs taşıyıp taşımadığını gösteriyor ama bununda sahtekârlığı yapılıyor.

Koronavirüs testi pozitif çıkanlar, başkalarına ait HES Karekodunu kendi cep telefonlarına kopyalıyor ve yapılan kontrollerde bu HES kodunu gösteriyor. Bu sahte kodlar, kimlik ibrazı olmadan anlaşılamıyor. Özellikle AVM’lere girişlerde sahte HES Kodu ile geçişler çoğaldı çünkü güvenlik görevlilerin, kodların o kişiye ait olup olmadığını anlamaları için kimlik kontrolü yapmalarına yetkileri yok.

Sahte HES kodu ile giriş yapanlar hem kendi sağlıklarını hem de çevredeki insanların sağlıklarını tehlikeye atıyor.  Vaka sayıların artışı ile birlikte bu kod sahtekarlığı yapanların sayıları da bir hayli arttı.

Özel güvenlik personelleri HES kodu kontrolü yapabiliyor ama 5188 Özel Hizmetler Yasası gereği kimlik sorgulaması yapamıyor. Yetki eksiklikten dolayı kaynaklanan bu açık farklı bir kontrolle önlenebilecek.

YAZILI KOD GETİRENLERE KİMLİK İBRAZI ŞARTI

Alışveriş merkezlerinin girişlerinde HES Kodu kontrolü yapan güvenlik görevlileri artık şüphelendikleri müşterilere; HES kodu uygulamasından çıkıp bir kez daha yeniden giriş yapmalarını isteyecek ve bu sayede kodun gerçek mi yoksa fotoğraf mı olduğu anlaşılacak. Telefondan uygulamasına giriş yaparak kod göstermek yerine HES kodunu yazıp getirene kimlik göstermesi istenebilecek. Konu ile ilgili açıklama yapan AVM merkezleri ve Yatırımcılar Dernek Başkanı Hüseyin Altaş ‘’Bu bir kimlik kontrolü değildir. Bu sadece sizlerin sağlığınız için istenilen HES kodu teyidi için gerekli kimlik ibrazıdır’’ dedi.

Kaynak ege haber 

meritking giriş kingroyal giriş