Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Advert
Advert

‘Asgari Ücrete Yapılan Zam Vicdanları Yaralamıştır’

Asgari ücret zam ücretine sendikalardan tepkiler büyüyor.

Güven-İş Sendikası Genel Başkanı Tuncay Şaş Haber sitemize asgari ücret zam oranı ile ilgili açıklamalarda bulundu

Asgari ücret zam ücretine

Asgari ücret zam ücretine sendikalardan tepkiler büyüyor.

Güven-İş Sendikası Genel Başkanı Tuncay Şaş Haber sitemize asgari ücret zam oranı ile ilgili açıklamalarda bulundu

Şaş;Bugün Çalışma Bakanlığının önderliğinde 4.son toplantısı yapılan 2020 yılı için Asgari ücret tutarı belirlendi. Buna göre Ocak ayından itibaren asgari ücret 2324 TL olarak uygulanacak. Bu asgari ücrete %15,03 zam anlamına geliyor.
Elbette ki bu zam ülke gerçekleri ile gıda enflasyonu ile ve yaşam maliyeti ile karşılaştırılamayacak düzeyde düşük kalmaktadır.
Konfederasyonların ortaya koydukları gerekçelere bağlı olarak asgari ücretin 2578 TL düzeyine çıkarılması gerekmektedir. Bu gerçekler ışığında işçi maaşlarının da bir kez daha gözden geçirilmesi gerekliliği ortaya çıkmaktadır.
Asgari ücret bir ailenin aylık geçim maliyetlerini karşılamaktan uzak tespit edilmiştir. Gerek işçilere gerek asgari ücrete yapılan artışlar hakkaniyetten uzaktır. ve 2324 ₺ olarak açıklanan ASGARİ ÜCRET in tutulacak bir yanı olmadığı gibi,
Komisyonda bulunan ve ilk gün 2578 ₺ altında hiç bir teklife açık olmadıklarını ve kabul etmeyeceklerini açıklayan İŞÇİ SENDİKALARI Ve Yetkili TÜRK İŞ son toplantıda kameralar arkasında ses çıkarmayan (sanki Çalışma bakanının da bilgisi varmış gibi şaşırmadan karşıladığı) ama basının önünde karara katılmayarak,kabul etmediklerini açıklayıp,toplantıyı terk edeceklerini söylemişlerdir.
GÜVEN İŞ SENDİKASI olarak buradan TÜRK İŞ e sesleniyoruz kararınızda Samimi iseniz buyrun hodri  meydan deyip EYLEM KARARI alın ve bizler de sizlere destek olalım.
Daha önce de mikrofon azizliği ile ne gibi gizli pazarlık halinde olduğu tüm İŞÇİ kardeşlerimiz ve KAMUOYU nunda şahit olduğu TÜRK İŞ bu sefer bizi yanıltmasını umud ederek, bekleyip göreceğiz.

Çalışma bakanlığımıza da seslenen Tuncay ŞAŞ;
Bakanlığımızın yine işverenden yana tavır aldığı işveren sendika temsilcisi nin ilk toplantıda resmen işçi kıyımı tehdine boyun eğdiği ortaya çıkmıştır.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü ve dirayetlidir hele hele böyle işverenlerin  tehditlerine kesinlikle boyun eğmemelidir.
Nitekim işçi bulma kurumundan talep edilen işçilerin maaşları ile sigorta primlerini Devlet karşılamakta ve 6 ay süren bu karşılamanın sonunda fabrikalar ve ÖZEL işletmeler tarafından işçi çıkarılarak tekrar işçi bulma kurumundan talep edilmektedir.
Sonuç itibarı ile;
Açıklanan ASGARİ ÜCRET başta İşçi kardeşlerimizi ve onların herzaman yanlarında olan bizleri derinden yaralamış ve üzmüştür.
Bu konu ile alakalı tüm sendikalara çağrımızdır gelin hep beraber hareket edelim ve kamuoyunda sendikaların sesi ve gücü kalmamıştır gibi düşünceleri ortadan kaldıracak eylem planları yapalım.
 Tekrar açıklanan ASGARİ ÜCRET in hayırlı olmasını diler,yeterli olmadığını gerekli yerlere bildireceğimizi işçi kardeşlerimize temin ederiz.