Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Advert
Advert

Özel Güvenlik Kimlik Kartım İptal Edildi Ne Yapmalıyım?

Özel Güvenlik Kimlik Kartım İptal Edildi Ne Yapmalıyım? Kimlik iptal edilmesinin hukuki süreci,kimliğim iptal edild

Özel güvenlik kimlik kartı iptal OLANLAR Yorumları,Özel güvenlik kartı iptal OLANLAR ne YAPMALI

Ögg kimlik iptali yeni Genelge,Hagb alan özel güvenlik kimlik kartı iptal edilir mi,Özel güvenlik kartı iptal OLANLAR tazminat alabilir mi

Güvenlik kimlik kartı süresi bitti ne yapmalıyım,Özel güvenlik kartı iptal sebepleri,KHK özel güvenlik mağdurları

Özel Güvenlik Kimlik Kartım

Bilindiği üzere kamuda taşeron nezdinde çalışmakta olan işçiler 696 sayılı KHK ile sürekli işçi kadrosuna geçirilmiş ve bu geçiş sırasında işçiler hakkında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmaları yapılmıştır. 2018 yılında 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’un değişmesi sonrasında kamuda sürekli işçi kadrosuna geçirilen birçok özel güvenlik görevlisinin kimlik kartları ve çalışma izinleri Özel Güvenlik Komisyonları tarafından haksız yere iptal edilmiştir.

Kimlik Kartı İptal Edilen Özel Güvenlik Görevlisi İşten Çıkarılır Mı?

Kamuda çalışan özel güvenlik görevlileri arasında en çok sorulan sorulardan biri de Kimlik kartı iptal edilen Özel Güvenlik Görevlisi İşten Çıkarılır mı? Sorusu olup maalesef kamuda çalışan özel güvenlik görevlisinin özel güvenlik kimlik kartı ve/veya çalışma izni iptal edildikten sonra çalışmış olduğu kurumdan iş çıkışları verilmektedir.

Kamuda Çalışan Özel Güvenlik Görevlisinin Kimlik Kartı İptali ve İşten Çıkarılması sonrasında ne yapması gerekir?

Kamuda çalışan özel güvenlik görevlisinin kimlik kartı iptali ve/veya çalışma izni iptalinden sonra öncelikle idari dava açma süresi içerisinde İdare Mahkemeleri nezdinde Yürütmeyi Durdurma talepli kimlik kartı iptali işleminin iptali davası açması ve işten çıkarılmasına müteakip dava açma süresi içerisinde işe iade davası açması gerekmektedir. Bu iki davanın hak düşürücü süreler geçmeden açılması gerekmekte olup bu davaların alanında uzman idare ve iş hukuku avukatı aracılığıyla takip edilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde kişilerin geri döndürülemez, telafisi güç ve imkânsız zararlara uğraması durumu gerçekleşir.