Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Advert
Advert

Özel Güvenlik Kimlik İptali Örnek İdare Mahkemesi Kararları Bul

Özel Güvenlik Kimlik İptali Örnek İdare Mahkemesi Kararları Bul,örnek mahkeme kararları,özel güvenlik kimlik kartım iptal edildi ne yapmalıyım? Örnek dilekçe nasıl yazılır? Tüm soruların cevabı haberimizde..

Özel Güvenlik Kimlik İptali

Son dönemde rastladığımız  güncel  problemlerden biri;”Özel Güvenlik Kimlik Kartı İptali ve Özel Güvenlik Kimlik Kartının Yenilenmemesi”dir. Ancak, kimlik kartının iptal edilmesi ve yenilenmemesi işverene tazminatsız olarak iş akdini sona erdirme hakkı vermemektedir. Böyle bir iş akdi feshi, feshin  son çare olması ilkesine aykırıdır.

Burada güvenlik görevlisi, özel güvenlik kimlik kartı gerektirmeyen başka bir alanda çalıştırılabilir. Bu mümkün olmuyorsa bu defa tazminatlarını ödeyerek geçerli nedenle iş akdini en fazla feshedebilir.Kimlik iptalinizin Anayasa’ya aykırı bir şekilde iptal edildiğini düşünüyorsanız Bölge İdare Mahkemelerine dava açabilirsiniz.

ÖZEL GÜVENLİK KİMLİK KARTI İPTALİ

Özel güvenlik kartı şu durumlarda iptal edilir;

Görev sırasında veya görev süresi dışında kasıtlı olarak bir suç işlemek ve bu suç sebebiyle 1 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası almak, özel güvenlik kimlik kartının iptal edilmesine neden olur. Güvenlik görevlisi işlediği suçlar sebebiyle affa uğrasa dahi; eğer devletin güvenliğini tehlikeye attıysa, anayasal düzene ve düzenin işleyişine karşı geldiyse, cinsel dokunulmazlığı hiçe saydıysa, rüşvet aldıysa, hırsızlık veya dolandırıcılık yaptıysa, güveni kötüye kullandıysa, kaçakçılık veya fuhuş yaptıysa kartı iptal edilir. Göreve geldikten sonra fiziksel veya akli melekelerinden birini kaybetmek ve güvenlik görevini yerine getiremeyecek olmak. Kimlik kartını yenileyecekler yenileme eğitimi almazlarsa kartları iptal edilir. Güvenlik görevlisinin hakkında bir mahkeme kararı var ise, mahkeme sonuçlanıncaya kadar görevini yerine getirmesi mümkün değildir. Hakkında soruşturma ve kovuşturma devam etmekte olan güvenlik görevlilerinin kartları iptal edilir. Genel kolluk kuvvetlerine direnmek ve karşı gelmek Silahı kanuna aykırı şekilde kullanmak veya görev alanı dışında kullanmak Görev süresi dışında özel güvenlik üniforması ile toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılmak Terörle ilgisi olanlarla irtibat halinde olmak Saydığımız tüm koşullar özel güvenlik sektöründeki tüm çalışanlar ve yöneticilerin denetim altında tutulmasını sağlamak amacı ile alınmıştır.

ÖZEL GÜVENLİK KARTI İPTAL OLANLAR NE YAPMALI?

Özel güvenlik kimlik kartı iptal edilenler için çalıştıkları yerden tazminat alma hakkı vardır. Bu durum 5188 sayılı Özel Güvenlik Kanunu’nda açıkça belirtilmiştir. Kanuna göre özel güvenlik görevlisi olarak çalışanlar her 5 senede bir kimliklerini yenilemek mecburiyetindedırlar. Eğer bu süre içinde bir güvenlik görevlisi kimliğini yenilemezse, mesleğini artık yapamaz duruma gelir. Bu durumda işvereni onu işten çıkarabilir, çünkü artık bu çalışan özel güvenlik vasfı taşımamaktadır.

İşyerinden kimliğini yenilemediği için çıkarılan özel güvenlik görevlileri kıdem tazminatı alabilirler. Güvenlik görevlilerinin kıdem  tazminatlarını işverenler karşılar. Bazı işyeri sahipleri bu ödemeyi yapmak istemedikleri için çeşitli hilelere başvurabilirler. Ancak hiçbir şekilde işveren ödemek yapmaktan kurtulamaz. Bunun sebebi işveren ile çalışan arasında görev süresinin ne zaman biteceğine dair bir anlaşma yapılmış olmasıdır. Ayrıca işveren işe aldığı güvenlik görevlisinin kimlik kartının ne zaman yenileneceğini zaten görmektedir. Kimlik iptali sebebiyle işten ayrılmak mecburiyetinde kalan her güvenlik görevlisinin kıdem tazminatı hakkı vardır.

meritking giriş kingroyal giriş