Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Advert
Advert

Öz Güven Sen Sendikasından İtiraz ANFA Güvenlik Hizmetleri A.Ş’de Toplu İş Sözleşme Süreci Mahkemelik Olacak

TÜRK İŞ Konfederasyonu’na bağlı Güvenlik İş Sendikası’nın toplu iş sözleşmesi yapabilmek adına yapmış oluğu yetki tespitine HAK İŞ Konfederasyonu’na Bağlı ÖZ GÜVEN SEN Sendikasından itiraz geldi.

TÜRK İŞ Konfederasyonu'na bağlı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA Güvenlik Hizmetleri A.Ş'de çalışan özel güvenlik görevlilerinin,Hak İş Öz Güven Sen Sendikasının Çalışma hayatında  ekonomik ve sosyal açıdan temsil etme gücünün yetersiz kaldığını iddia ederek Türk-İş çatısı altısında birleşmişti.

TÜRK İŞ Konfederasyonu'na bağlı Güvenlik İş Sendikası'nın toplu iş sözleşmesi yapabilmek adına yapmış oluğu yetki tespitine HAK İŞ Konfederasyonu'na Bağlı ÖZ GÜVEN SEN Sendikasından itiraz geldi.

Süreç Mahkemelik Olursa İşçiler Toplu İş Sözleşmesinden yararlanmak adına mahkeme sürecini bekleyecek.Konu ile ilgili Güvenlik İş Sendikası basın açıklaması yaptı.

İşçiler Mağdur Olacak!

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ANFA GÜVENLİK İŞÇİLERİNİN SENDİKA ÖZGÜRLÜĞÜNÜ HAZMEDEMEYEN HAK-İŞ ÖZ GÜVEN SEN, YETKİ TESPİTİNE İTİRAZ ETTİ.

Yıllardır Belediyeler ile kurduğu siyasi ilişkiler üzerinden üye devşiren, kimi zaman belediye başkanları, kimi zaman ise üst düzey yöneticiler ile üye kaydetmeyi alışkanlık haline getiren ve bunu sendikal siyaset, sendikal rekabet zanneden, Hak–İş zihniyeti emekçilere ihanet etmeye devam ediyor.

Sendikamızın 1 yıldır sahada her işçiye temas ederek sürdürmüş olduğu Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Anfa Güvenlik A.Ş.’de vermiş olduğu örgütlenme mücadelesi sonunda özel güvenlik görevlileri, bürokratların talimatıyla hareket etmeyen bir sendika ile yollarına devam etmeyi tercih etmiş ve Anayasal haklarını kullanarak Hak-İş Konfederesyonu’na bağlı Öz Güven-Sen Sendikasından istifa ederek sendikamıza üye olmuşlar ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sendikamıza yetki tespit belgesi verilmiştir. 

Fakat daha önce Anfa Güvenlik A.Ş.’de örgütlü bulunan Öz Güven-Sen Sendikası, hiçbir baskı altında kalmadan, üst düzey yöneticiler tarafından yönlendirilmeden, tehdit edilmeden tercihini yapan işçilerin bu tercihini hazmedememiş ve işçileri cezalandırmak adına üye çoğunluğu sendikamızda olmasına rağmen yetki tespit belgemize itiraz etmiştir, yaptıkları emekçiden intikam almaktır.

Öz Güven-Sen Sendikası, Hak-İş zihniyetinin bir gereği olarak her zaman ki gibi kendilerine yakışanı yapmış ve işçileri cezalandırmak adına akla mantığa uygun olmayan hamleler yapmayı içlerine sindirebilmişlerdir. 

Anfa Güvenlik A.Ş. çalışanı üyelerimiz yıllardır baskı ile mağduriyete uğramış, iş tanımlarında yer almamasına rağmen, açılışlar, seçim çalışmaları, doğum günü partilerinde çalıştırılmış, futbol müsabakalarında tribünleri doldurabilmek adına üyesi oldukları Öz Güven-Sen Sendikasının zorlaması ve siyasi baskı ile bu gibi organizasyonlarda işlerinden olmamak, ekmek parası kazanabilmek için mecburen çalışmak zorunda kalmışlardır.

Eski yönetim zamanında güvenlik görevlileri işten çıkarılırken Öz Güven-Sen sırf eski belediye başkanı ile aralarının bozulmaması için sessiz kalmış, işten çıkarmalara itiraz edecek cesareti dahi gösterememişlerdir. Şimdi de işçilerin tercihlerini hazmedememiş ve kendilerinden kaçtıklarını dahi analiz edememişlerdir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetiminin Ankara halkının iradesi ile değişmesinden sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ın sendikal özgürlük adına yapmış olduğu önemli açıklamalar olmuş, bunun akabinde işçilerin üzerinde bulunan siyasi baskılar çok daha önce olması gerekirken yeni yönetim ile ortadan kalkmıştır.

Bugün işçilerin adına toplu iş sözleşmesi imzalanmasını geciktirmek ve işçilerin daha iyi imkan ve sosyal haklarla çalışmasının önüne geçmeye çalışan sendikacılık tarihinin yüz karası HAK-İŞ Konfederasyonu ve Öz Güven-Sen’in yaptığı bu itirazın hiçbir haklı gerekçesi yoktur. Yıllardır, işveren icazetine dayanarak üye kaydetmeyi başarı sayan bu köhnemiş zihniyet 12 Eylül yasalarının arkasına saklanarak kendilerini var etmeye çalışmaktadır.

Hak-İş Öz Güven Sen Sendikasının yaptığı bu itiraz, EMEK VE EKMEK HIRSIZLIĞIDIR.

Çalışan işçilerin %86’sının sendikamıza üye olduğu, üyeliklerin e-devlet üzerinden ve işçinin özgür iradesiyle yapıldığı bir dönemde, iş ve ekmek kaygısıyla bastıran, bunun üzerinden, üye kaydeden,  hileli yöntemler ile siyasi bağlantılar ile işçilerin arasında tutunmaya çalışan bu zihniyet bugün bir kez daha iflas etmiştir. 

Sendikal ahlaktan ve sendikal ilkelerden nasibini almamış yöneticiler, işçilerin haklarını ve sendikal özgürlüklerini gasp etmektedir. Bu durumun adı sendikamız ve işçiler açısından emek hırsızlığıdır. Yetki tespitine yapılan bu itirazın işçiyi cezalandırmaktan başka ne amacı olabilir? Bu itirazın toplu sözleşme sürecini geciktirmekten, işçi haklarını geciktirmekten başka, kime ne faydası olacaktır?  

Sendikal rekabet ayrı bir konudur. İşçiye ihanet ayrı bir konudur. 

İki sendikal yapı arasında çelişkiler her zaman mümkün olabilir. Ama Öz Güven-Sen ve temsil ettiği HAK-İŞ esasında bir sendikal veya konfederal yapı değildir.  Bu yapı işverenin emir ve talimatlarını yerine getirmek için, işçi sınıfının sırtına vurulmuş bir hançer gibidir. Tarihsel misyonu budur.  

Bu hançer bugün olduğu gibi işçileri cezalandırmak için yetki tespitine itiraz eder, yarın grev kırıcılığı yapar. Başka bir gün işçilerin birleşmesini engellemek için yapay sorunlar üretir. Tarih bunun örnekleri ile doludur. 

Hak-İş Konfederasyonu merkezinde üretilen ve sahaya sürülen bu kokmuş zihniyet ve hastalıklı yapı, bir an önce kendine gelmeli, işçiye yaptığı ihanetlere artık bir DUR demelidir.  

Bizler ANFA Güvenlik işçileri adına sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Ama bu yapılanları da hiçbir zaman unutmayacağız. Bizler gerekli cevabı sahada veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz.   

 

meritking giriş kingroyal giriş