Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Advert
Advert

İBB İST GÜVEN Çalışanları Toplu İş Sözleşme İle Yüzde 4 Zam Oranına Tepki Gösterdi

İBB İST GÜVEN bünyesinde çalışan özel güvenlik görevlilerine yağılan toplu iş sözleşmesi ile birlikte %4 zam verildi.

İBB İST GÜVEN bünyesinde

İBB İST GÜVEN bünyesinde çalışan özel güvenlik görevlilerine yağılan toplu iş sözleşmesi ile birlikte %4 zam verildi.

Enflasyonun yüzde 50’den fazla olduğu ülkemizde personele yapılan bu zam oranına karşı İBB’nin güvenliğinden sorumlu çalışanlar komik zam oranına “İBB bizi sefalete terk etti” diyerek tepki gösterdi.Bir çok çalışan sosyal medya gruplarından yapılan toplu iş sözleşmesi ile ilgili sendika alehine yorumlar yaptı.

Sendika İse Toplu İş Sözleşmesi hakkında bilgilendirme yaptı;

Yıllık ücret zamları uygulaması kaldırılmış ve ücret zamları altı ayda bir enflasyon oranında alınacak şekilde düzenlenmiş olduğu net olarak görünmektedir. Yemek ücreti 80 TL’ye çıkartılmış ve fiilen çalışılan günden bağımsız herkese net 2.080 TL yemek ücreti verileceği belirtilmiş.

İkramiyeler birinci yıl için %100, ikinci yıl için %150 ve üçüncü yıl için %200 artış olacak şekilde düzenlemeler yapılmış. Sözleşmeye yeni bir kalem eklenerek, 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak şekilde aylık 500 TL’lik sosyal yardım paketi kazanımı sağlanmış. Mevcut sosyal yardımlara %70 oranında zam alınmış ve kimliği iptal edilen üyelerinizin ihtiyaçları doğrultusunda ücretsiz izin süresi 6 aya çıkarılmış.

Yapılmış olan bu sözleşme, İBB bağlı çalışan özel güvenlikleri tatmin etmemiş ve mağdur etmiştir.

Sendikanın yayınlamış olduğu bildiriye göre, En son ücretler, günlük olarak 485 TL, 500 TL ve 510 TL şeklinde gruplandırılmıştır. Ayrıca, ikramiyeler de farklı gün sayılarına göre 40-50-60 gün olarak belirlenmiştir. Sosyal ödemelere yüzde 45 zam yapılmış ve sosyal yardım paketi de aylık 100 TL olarak belirlenmiştir denildi.

meritking giriş kingroyal giriş