Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Advert
Advert

Güvenlik-İş Sendikası: ‘GÜVENLİK-İŞ ÖZEL GÜVENLİĞİN UMUDUDUR!’ Sloganı İle Başkanlar Kurulunu Topladı

Güvenlik-İş Sendikası Başkanlar Kurulunu gerçekleştirdi. Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası 08 – 10 Ekim 2021 tarihleri arasında Antalya’da toplanarak Başkanlar Kurulunu gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda ‘GÜVENLİK-İŞ ÖZEL GÜVENLİĞİN UMUDUDUR!’ sloganına yer verdi

Güvenlik-İş Sendikası Başkanlar Kurulunu

Güvenlik-İş Sendikası Başkanlar Kurulunu gerçekleştirdi. Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası 08 – 10 Ekim 2021 tarihleri arasında Antalya’da toplanarak Başkanlar Kurulunu gerçekleştirdi.

Yapılan toplantıda ‘GÜVENLİK-İŞ ÖZEL GÜVENLİĞİN UMUDUDUR!’ sloganına yer verildi.

Gerçekleştirilen Başkanlar Kurulunun gündem maddeleri;

• Örgütlenme Süreci ve Teşkilat Yapısı,

• Covid-19 Salgın Döneminde Yaşanan ve Yaşanmaya Devam Eden Sorunlar,

• Yeni Örgütlenmiş Olduğu ANFA Güvenlik de Öz Güven-Sen tarafından yapılan hak kaybettirmeye yönelik itiraz sürecinin hukuki boyutları,

• Çalışma Hayatında İsçilerin Lehine Yapılması Gerekenler,

• KİT çalışanı üyelerimizin kadro sürecinde yapılması gerekenler,

• Mevcut Örgütlü Olunan İşyerlerinde Devam Eden Toplu Sözleşme Süreçleri,

• Örgütlenecek İşyerlerinde Uygulanacak Örgütlenme Stratejileri, olarak gerçekleşti.

Yapılan toplantı sonucunda Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirisi yayımlandı.

Sendikanın resmi web sitesinden yapılan yazılı açıklama şu şekilde;

 

Güvenlik-İş Sendikası Başkanlar Kurulu Bildirisi;

”Dünyanın büyük bir bölümüne yayılan yeni Korona Virüsün (Covid-19) etkisi ülkemizde de hala devam etmektedir. Ülkemizde de salgının olumsuz etkisinin azaltılması ve ortadan kaldırılması doğrultusunda bir dizi tedbir amaçlı karar alınmış ve uygulamaya konulmuştur. İnsan sağlığının daha önemli olduğunun bilincinde olan Başkanlar Kurulumuz meslektaşlarımızın iş yerlerinde sağlıklı bir şekilde daha iyi korunabilmesi için gerekli adımların atılması kararlaştırılmıştır.

Yeni örgütlendiğimiz ANFA GÜVENLİK çatısı altında çalışan üyelerimizin haklarını yıllarca koruyamayan ve adeta alacakları hakları gasp edercesine bir tavır sergileyen Hak-iş’e bağlı Özgüven-Sen tarafından yapılan itiraz asla kabul edilemez. Bu tavır işçiden emekten yana değil koltuğunu korumaktan yana bir tavırdır. Özel Güvenlik Görevlileri bu zihniyetten kurtulmak için sendikalaşmıştır. Bu zihniyet ile mücadelemiz devam edecektir. Tüm üyelerimiz müsterih olsunlar yasal süreçte elimizden gelenin fazlası yapılacaktır. Bir kez daha anlaşılmıştır ki Özel Güvenlik Görevlilerinin son kalesi Güvenlik-iş Sendikasıdır.

Başkanlar Kurulumuz, Sendika olarak mesleğimizin saygınlığını ve özel güvenlik görevlilerinin hak ve menfaatlerini korumak için büyük çaba içerisinde olduğunun altını çizerek, Sendikamızın projeleri arasında olan ve yasal zeminde sendikalı olsun olmasın tüm çalışanların çalışma hayatını düzenleyecek olan ve sendikamız tarafından meclise sunulan yasa teklifimiz ile alakalı mecliste gereken çalışmalara devam edilmesi ve takip edilmesi kararlaştırılmıştır.

Kamu İktisadi Teşekküllerinde (KİT) çalışan meslektaşlarımızın KADRO mücadelesinde bilindiği üzere sendikamız ve Konfederasyonumuz TÜRK-İŞ en ön safta mücadele etmektedir. Öyle ki başka bir ses ne yazık ki duyulmamaktadır. Tarafsızca tüm sendikaları bu mücadeleye ortak olmaya davet ediyoruz. Bu mücadele zaferle sonuçlanana dek mücadelemiz devam edecektir.

Başkanlar kurulumuz KİT’lere Kadro için sosyal medya ve yazılı görsel medya kullanılarak gündem oluşturma ile ilgili gerekli çalışmaların yapılmasını kararlaştırmıştır.

Özel güvenlik görevlilerine yönelik şiddet olaylarının hiçbir zaman kabul edilemeyeceğini belirten Başkanlar Kurulumuz, meslektaşlarımıza yönelik şiddet olaylarının önlenebilmesi için bir an önce gerekli cezai düzenlemelerin yapılması için yetkilileri göreve davet ettiğini bir kez daha yinelendi.

Son olarak mevcut örgütlü olduğumuz kurumlarda yapılan çalışmaların değerlendirmesi ve neleri daha iyi yapabiliriz konulu panel çalışması ve örgütlü olmadığımız işyerlerinde planlanan örgütlenme çalışmaları değerlendirilerek toplantılar sona ermiştir.

Başkanlar Kurulumuz, Sendikamızın birlik ve bütünlüğünün korunacağını ve geliştirileceğini, kararlı adımlarla yürümeye devam edeceğini, Başkanlar Kurulu’nun mutlak iradesi olarak ortaya koymuştur.”

Toplantıya Korona Virüse (Covid19) yakalanan Genel Başkan Sayın Ömer Çağırıcı video konferans yöntemi ile katıldı. Genel Başkan Yardımcıları, Bölge Başkanları, Denetleme ve Disiplin Kurulu Üyeleri toplantıda hazır bulundular.

meritking giriş kingroyal giriş