Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Advert
Advert

 Güvenlik Görevlisini Öldüresiye Darp Ettiler,ÖZ SAĞLIK İŞ Sendikası Olaya Tepki Gösterdi

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Alikahya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde çalışan güvenlik görevlisinin hasta yakınları tarafından darp edilmesini sonucu sendikadan tepki geldi.

Derince Eğitim ve Araştırma

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Alikahya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde çalışan güvenlik görevlisinin hasta yakınları tarafından darp edilmesini sonucu sendikadan tepki geldi.ÖZ-SAĞLIK İŞ Sendikası yapmış olduğu açıklamada YETER ARTIK diyoruz.  YETER” başlığını kullanarak basın açıklaması yaptı.

Yapılan Açıklamada;

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Alikahya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde çalışan üyemiz Güvenlik Görevlisi B.D. hasta yakınları tarafından öldüresiye darp edildi. Kamera kayıtlarını inceleyen Emniyet birimleri “öldürmeye kastetmek” suçunda hasta yakınlarını gözaltına aldı.

Konuya ilişkin olarak bir yapan Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert, “Güvenlik görevlilerine yönelen şiddet ve darp olayları artık iyice çığırından çıktı. YETER ARTIK diyoruz.  YETER” dedi

Devlet sert yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Derince Alikahya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde hasta ziyareti bitiminde bir bahaneyle hastane görevlileri ile tartışan hasta yakınlarına Güvenlik Görevlisi Üyemiz müdahale etmiş, işinin gereğini yapmıştır.

Yaşanan tartışmanın bir anda kavgaya dönüşmesi neticesinde saldırgan hasta yakınları bir olup üyemizi duvara çarparak önce bayıltmışlar, ardından yerde tekmeleyerek canına kast etmişlerdir. 

Gözlerini kan bürüyen bu caniler korkup kaçtıkları olay mahalline sonra yeniden dönmüşler ve “Sen daha ölmedin mi” diyerek yerde baygın haldeki üyemizi yeniden tekmelemiş, öldüresiye dövmüşlerdir.

Kamera kayıtlarını inceleyen Emniyet birimleri “öldürmeye kast etmek” suçunu sabit görüp bu canileri gözaltına almıştır.

Öncelikle bu menfur saldırıya uğrayan Üyemize, Kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Sağlıkta şiddet diyerek sıradanlaşan bu olaylar artık sağlık işyeri çalışanlarının canlarına kastetmeye başlamıştır. Neden, çünkü hak edilen cezalar verilmemektedir.

Sendika olarak Sağlık Bakanlığı’ndan kendi çalışanının canına kast edilen bu durumlar karşısında daha hassas davranılmasını, daha duyarlı tavır gösterilmesini bekliyoruz.

Sendika olarak sonuna kadar takip edeceğimiz bu  olayda, en ufak bir  hukiki zafiyete  izin vermeyeceğimizi  açıkça  ifade ediyorum.

Öte yandan Hastane Yönetimine ve Sayın Başhekime de göstermiş olduğu duyarlı tavrından dolayı teşekkür ediyoruz. 

Buralar bizim işyerlerimiz, rahat, huzurlu, barış içinde çalıştığımız, kendimizi emniyette hissederek görev yaptığımız kurumlar.

Sağlık çalışanının canı DEVLETİMİZE EMANETTİR.

Her gün bu acıları yaşamaktan bıktık usandık, görevimizi yaparken canımızla sınanmaktan yorulduk.

meritking giriş kingroyal giriş