Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Advert
Advert

Eğitim-İş: Okullara güvenlik görevlisi atansın

Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın son iki yıldır tasarruf etmek amacıyla okullara güvenlik görevlisi vermemesinin yavaş yavaş sonuçlarını vermeye başladığını söyledi

Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı

Okullarda güvenlik sorunu olduğunun altını çizen Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, “Birçok okulda bu görevi bu konuda uzman olmayan hizmetliler ya da diğer okul çalışanları yapmaya çalışsa da sağlıklı bir sonuç alınamamaktadır. Öğrenci olsun olmasın okullara rahat rahat girmekte ve bunun sonucunda da içeride eğitimin tüm paydaşları için güvenlik zaafiyeti oluşmaktadır. Güvenlik sertifikası olmayan okul çalışanlarının kontrolünden hiçbir çekincesi olmayan bazı öğrenciler de yanlarında kesici, delici aletlerle okullara rahatça giriş yapabilmektedirler. Geçtiğimiz Cuma günü Kepez ilçemizde Toros Anadolu Lisesinde yaşanan ve bir öğrencinin başka bir öğrenci tarafından bıçakla yaralanması ve bunun sonucunda bağırsağının delinmesi hepimizi şoka uğrattı. Bir süredir aralarında sürtüşme olduğunu öğrendiğimiz iki öğrencinin okul bahçesinde meydana gelen kavgasında gençlerden birisi yanında taşıdığı bıçağı çıkarıp kavga ettiği genci bıçakladı. Nöbetçi öğretmenin derhal olaya müdahale etmesi belki de bıçak darbesi alan gencin hayatta kalmasını sağladı ama bu senaryo her zaman gerçekleşmeyebilir ve can kaybı ile sonuçlanacak olaylar meydana gelir.

İnsan hayatının her şeyin üzerinde olması gerektiği gerçeğini dikkate almayan Bakanlığımız ve onun yöneticileri bu ve benzeri yaşanan olaylar sonrasında neler düşünüyor acaba? Vicdanları rahat mıdır? Üç kuruş tasarruf etme uğruna yaşanan sıkıntıları nasıl önlemeyi planlıyorlar?” diye sordu. ‘Bir yerde disiplini sağlamak ve buradaki insanların güvenliğini garanti altına almak için daha en baştan, yani okul çevresi ve giriş kapısından bunu başlatmak gerekir’ diyen Acar, “Güvenlik konusunda uzman olan bir görevlinin orada bulunması, okula yabancıların girmesini, öğrencilerin okula getirmemeleri gereken kesici-delici aletleri, silahları, yasaklı madde ve yayınları okula sokmalarını zorlaştırtır ve bu güvenlik görevlisi gerekirse okul idarecileri, okul polisi ve okul disiplin kurulu ile iş birliği yaparak aramalar ve başka uygulamalar yaparak okul güvenliğini sağlar. Daha fazla sıkıntılar ve acılar yaşanmadan Milli Eğitim Bakanlığımızı bu konuyu tekrar değerlendirmeye ve okullara güvenlik görevlisi atamaya davet ediyoruz” diyerek  konuşmasını tamamladı.

meritking giriş kingroyal giriş