Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Advert
Advert

Buca Belediyesinde Güvenlik Görevlileri Adına TİS İmzalandı,En Düşük Maaş 5.500 TL Oldu!

Toplu sözleşme ile çalışan güvenlik görevlilerine %50 oranında kazanım sağlanmasının yanı sıra sosyal yardımlarda da pek çok kazanım elde etmiş oldular.

Toplu sözleşme ile çalışan

DİSK/ GÜVENLİK-SEN, Buca Belediyesinde çalışan özel güvenlik işçileri için 2 yıllık toplu sözleşmeye imza atarak, özel güvenlik işçileri için yeni bir kazanım elde etmiş oldu.

Toplu sözleşme ile çalışan güvenlik görevlilerine %50 oranında kazanım sağlanmasının yanı sıra sosyal yardımlarda da pek çok kazanım elde etmiş oldular.

Sözleşmede ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde çalışan kadın güvenlik emekçilerine prim verilmesi, pandemi döneminde çalışan emekçilere ek ödemeler verilmesi öne çıkan maddelerden oldu.

DİSK/Güvenlik-Sen Genel Başkanı Serdar Aslan toplu sözleşme ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri dile getirdi;

‘’ İyi bir toplu iş sözleşmemiz oldu. Yıllardır Buca belediyesinde hizmet üreten güvenlik emekçileri ilk defa özgür bir toplu iş sözleşmesi yaptı. Yıllardır taşeronda sendikasız güvencesiz toplu sözleşmesiz çalışan güvenlik emekçilerin isteklerini kabul eden Sayın Buca belediye başkanı Erhan Kılıç’a ve TİS görüşmelerinde yer alan BUCAMAR şirket yöneticilerine teşekkür ederiz. Sürekli söylediğimiz gibi bizler için en iyi sözleşme masada mutabakatla biten sözleşmedir. TİS sürecini birlikte yürüttüğümüz yönetim kurulumuz, iş yeri temsilcilerimiz ve işçi arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Sadece ücret değil iş güvencemiz için de güzel oldu daha da güzel sözleşmeleri yine birlikte yapacağız işçi sınıfına hayırlı uğurlu olsun dedi.