Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Advert
Advert

Asgari ücrete zam beklentisi!

Asgari ücrete zam açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

Asgari ücrete zam açıklaması

Asgari ücrete zam açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Peki olası zam oranları ne? Detayları CNN TÜRK muhabiri Serdar Er, Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz ile aktardı

Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz asgari ücrete zam beklentisi ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

“Geçen seneki verilere baktığımız zaman asgari ücret komisyonuyla ilgili toplantı tarih tarih olarak asgari ücret bir yıllık belirlenmişti. Geçen sene iki defa zam gelmiş oldu. Ocak 2022 ile Haziran 2022 arasında 4 bin 253 liraydı.

Bu yüzde 30 bir zam ile Temmuz 2022 ile Aralık 2022 ayı arasında 5 bin 500 lira net olmuş oldu. Sonrasında yüzde 54 bir zam ile bu yılın 2023 Ocak ayına taşınmış oldu.

Olası bir zamda temmuz ayında yüzde 20 bir zam olursa 8 bin 506 lira üzerinden bin 702 lira yapıyor ve 10298 liraya ulaşmış oluyor.  Temmuz ayında yüzde 30’luk bir zam olursa 2 bin 552 lira üzerinde toplamda 11 bin 59 lira olacak. Olası bir yüzde 40’lık zam olursa ise 3 bin 403 lira ile zamlada 11 bin 910 lira olması muhtemel. Tabiki enflasyon belirleyici nokta olacak.

Enflasyon verileri TÜİK tarafından her ay takip eden ayın 3’üne kadar açıklanıyor. Şu ana kadar şubat açıklandı. Mart ayı nisanın 3’üe kadar açıklanacak. 6 aylık belirlendiği zaman buna refah payı da eklenmesi söz konusu olabilir. Yine asgari ücreti temmuzdan sonrasında görebiliriz.”

meritking giriş kingroyal giriş