Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Advert
Advert

Adalet Bakanlığı’na İlk Dönem Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Adalet Bakanlığı’na bağlı birimlerde çalışan özel güvenlik görevlileri kamuda ilk defa toplu iş sözleşmesinden yararlanacak.

Adalet Bakanlığı'na bağlı birimlerde

Adalet Bakanlığı'na bağlı birimlerde çalışan özel güvenlik görevlileri kamuda ilk defa toplu iş sözleşmesinden yararlanacak.Kamu çerceve toplu iş sözleşmesin imzalanmasının ardından gözler sendikaların kurumlar ile yapılacak toplu iş sözleşmesine çevrilmişti.

Adalet Bakanlığı ile KOOP İŞ Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı.KOOP İŞ Sendikasından yapılan açıklamaya göre;

Sendikamız ile Adalet Bakanlığı arasında birinci dönem toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı. TÜHİS toplantı salonunda yapılan törene Sendikamız Genel Sekreteri Metin Güney, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mehmet Arı ve TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Şerefettin Güler katıldı.

Törende kısa bir konuşma yapan Genel Sekreterimiz Metin Güney, Adalet Bakanlığı gibi çok önemli bir kurumda ilk defa toplu sözleşme yapmalarından dolayı heyecan ve mutluluk duyduğunu ifade ederek, görüşmelerin sosyal diyalog ve karşılıklı anlayış içerisinde geçmesi nedeniyle taraflara teşekkür etti. Güney, "Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü doğrultusunda, başarılı bir sözleşme yaptığımıza inanıyorum. Sözleşmemizin üyelerimize, işverenimize ve sendikamıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mehmet Arı, toplu sözleşme görüşmelerinin karşılıklı anlayış ve güven içinde geçtiğini vurgulayarak “TÜHİS’e ve Koop-İş Başkanlarına, toplu sözleşme sürecinde gösterdikleri olumlu tavır nedeniyle teşekkür ediyorum. Sözleşmenin, herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Şerefettin Güler ise “İmzalanan sözleşme, bu dönemde emek camiası açısından önemli bir sözleşme. Sözleşmemizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
Törene işverenlik adına Personel Tetkik Hakimi Tolga Şahin; TÜHİS adına Baş Uzman Fatma Taşkın ile Uzman Osman Adıgüzel; Sendikamız adına Genel Sekreter Yardımcımız Aytuğ Balaman, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanımız Şahin Kaya, Ankara 2 Nolu Şube İdari Sekreterimiz Soner Berk, TİS Uzmanımız Sezgin Bilgin ile işyeri sendika temsilcilerimiz Önder Koçyiğit, Zeki Seymen, Erkan Bozat ve Fatih Erciyas katıldı.

İmzalanan toplu iş sözleşmesinin başta Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan üyelerimiz olmak üzere, sendikamıza ve tüm çalışma hayatına hayırlı olmasını temenni ederiz denildi.

meritking giriş kingroyal giriş