Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Advert
Advert

2023 Kamu İşçileri Toplu İş Sözleşmesi Ne Zaman

2023 Kamu İşçileri Toplu İş Sözleşmesi Ne Zaman,4d’ işçi toplu sözleşme 2023,Toplu is sözleşmesi 2023 son dakika,kamu çerçeve protokolü 2023 son durum! Kamu Toplu is sözleşmesi,kamu toplu iş sözleşmesi son dakika,toplu is sözleşmesi 2023 ne zaman,Kamuda çalışan işçilerin sözleşmesi ne zaman?2023 işçi zammı ne kadar olacak,Taşerona sözleşme ne zaman? 700 bin işçi toplu sözleşme,toplu is sözleşmesi 2023 ne zaman açıklanacak haberimizde..

2023 Kamu İşçileri Toplu

Yüz binlerce kamu işçisinin gözü kulağı toplu sözleşme görüşmelerinde. TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ, 700 bin işçinin 2023-2024 yılı maaş zamları için taleplerini iletti.

O talepleri işveren sendikası değerlendirdi. Ardından, Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası ev sahipliğinde işçi ve işveren temsilcileri bir araya geldi. Görüşmede işveren tarafının istekleri de masadaydı. Toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

TRT Haber’de yer alan habere göre işçi sendikaları mali haklara ilişkin isteklerini sıraladı. Sendikalar, hiçbir işçinin ücretinin 15 bin liranın altında kalmamasını istiyor. İlk 6 ay için talep edilen zam oranı yüzde 45. Yüzde 15 refah payı verilmesi beklentiler arasında. Toplu iş sözleşmesi kapsamında kamu işçilerinin, sosyal haklarıyla ilgili talepleri de var. Bu yıl için aylık 2 bin 500 lira, gelecek yıl için de 3 bin 500 lira sosyal yardım isteniyor.

İşveren tarafı ise zamma ilişkin rakam paylaşmadı.

Tarafların süreç ile ilgili önümüzdeki hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yeniden bir araya gelmesi bekleniyor.

meritking giriş kingroyal giriş